Németjuhász egy vagy kettő?
"Nyilván, ha ráérek játszanék vele meg próbálnám tanítani"
És mi van ha nincs rá időd? mert nyilván lesz olyan. És mivan ha megpróbálod és nem sikerül tanítani?? fogd már fel, hogy németjuhásznak napi szintű foglalkozás kell!!! Nekem is németjuhászom van (9 hónapos) tudom miről beszélek!! Egyetem mellet+Okj-s suli mellett foglalkozom vele. Most vizsgaidőszakban nincs annyi időm rá, de így is megvan a napi szintű foglalkozás, de ezt amennyit vele vagyok kevésnek érzem, el se tudom képzelni mit csinálna, ha 3-4-5 napig felé se néznék. Mi 2 kutyasuliba járunk mind emellett. És főleg 0 tapasztalattal hidd el szükséges. Azért ez már hozzátartozik a felelős álltattartáshoz. (tőlünk nyugatabbra vannak olyan országok, ahol a kutyaiskola kötelező)
Nagyon sokan jártak kutyaiskolába, főleg munkakutyákkal a nj pedig az. Fontos, mert a fejedre nő.
Az meg, hogy foglalkozol vele HA van időd, az bőven nem elég. Minden nap kell, lelkiismeretesen, legalább 1 órát.
Munka, egyetem mellett nálunk 3 óra foglalkozás van. Meg lehet oldani, csak akarni kell.
A német juhász munkakutya, az általad írt tartásmód nagyon nem felel meg neki. Vele kell dolgozni, képezni, kutyasulizni (munkakutyás iskola). Nem csak ha van időd, játszani meg próbálni tanítgatni. Ez nem jó, nem elég ennek a fajtának, nem erre való.
A te esetedben, mivel a terület is megfelelő nagyságú, inkább nagytestű pásztorkutyát javasolnék, mint pl. komondor. Ők sokkal önállóbbak, területvédelemre valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!