Szívférgesség! Mit tudtok róla?
Mostanában nagyon sok rémhírt olvastam,kíváncsi lennék a ti véleményetekre,mennyire kell ettől tartani.
Milyen gyakori ez a fertőzés,ha későn vesszük észre/tehát ha már súlyosabb tünetek vannak/mennyi az esélye,hogy a kutya felépül?
Milyen tünetek jelentkezhetnek?/Már ha ugye jelentkeznek/
Mennyibe kerül egy kivizsgálás?
Ha hosszú szőrű a kutyám,nem megyünk erdőbe,mezőre,akkor is nagy eséllyel megcsípheti a szúnyog?
Ha használunk bolha,kullancsirtó nyakörvet,plusz tablettát,ami szúnyog ellen is véd,akkor az elég?
Saját tapasztalat,kiegészítések?
Ennyi jutott most eszembe.
Eléggé megijesztett ez a könnyen terjedő,halálos,tünetmentes betegség,ti hogy vagytok ezzel?:/
Valós veszély nagyon is. A körzeti állatorvos szerint itt, nálunk, a Tisza mellett, de minden folyó és tó közelében már 10/6 kutya szívférges. Csak tavaly a mi utcánkban -16 ház, kb 2/3-a tart kutyát, falu- 2 kutya pusztult el emiatt, persze nem voltak kezelve. És még 3 kutyáról tudok, akik szívférgesek, de még élnek.
Ha már vannak tünetek, tehát kutya köhög, bágyadt, akkor ott már tudtommal nem lehet érdemben kezelni. Ha csak kimutathatón szívférges, akkor van kezelés, ami elöli férgeket, de 100%-ig felépülni nem fog már a kutya soha. És hosszú, fél éves kezelés, pár százezres kiadással.
A hosszú szőrű kutyákba is megy szúnyog, akár a szőrön át, de akár a szemnél, orrnál, szájnál. A kivizsgálás 3000 ft van, én félévente szoktam az enyéimet tesztelni úgy is, hogy egész évben kapják az Advocate-et.
Milyen tablettára gondolsz szúnyog ellen? Szívféreg ellen az egyetlen biztos megoldás azok a gyógyszerek, amik a lárvát megölik. De ugye ezek többségét is csak mentes kutyák kaphatják. A szúnyogok távol tartására szolgáló készítmények nem garantálnak teljes védelmet.
dokinál vesszük mi is. nem olcsó, de még mindig olcsóbb, mint kezeltetni a kutyát, arról nem is beszélve, hogy lehet, túl sem élné...
Én azt vallom, hogy kutyával élek és nem kutyát tartok. Ergo megteszek értük mindent, amit tudok, mert ők rám vannak utalva, én választottam, hogy velem éljenek és nem ők kérték.
mindkét vahúrnak 5000HUF a tabi, az egyik egy goldi keverék 17kg-os, a másik egy Leonbergi junior aki még 'csak'35kg körül van.
Köszönöm a válaszokat.
Most visszük januárban a kötelező vizsgálatra,és akkor szeretném kivizsgáltatni,ezt ismételve minden évben.
Tablettának nem tudom a nevét,anyukám vette,de szúnyogidőszakban havonta kell szedni.
Ja,és nem azért nem járunk erdőbe,mezőre,mert féltem,hanem mert nem igazán van rá lehetőségem.
Anyáék nem is akarják,miután a családban egy kutya babézia miatt halt meg,azt mondják,ne vigyük.Én meg nem veszekszem,elég neki szerintem a hatalmas park,kert,napi séta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!