Hogyan értessem meg anyukámmal, hogy ez nem felelősségteljes állattartás?
Nem kell ám annyira kiszolgálni a kutyát. Mi farhátat és olcsó száraz kaját veszünk a miénknek, azon kívül maradékot kap, mégis már 10 éves és makkegészséges.
Megértem, hogy mindenből a legjobbat akarod adni a kutyának, de azért nem muszáj prémium tápot vennie. Anyukád jól teszi, hogy nem vásárolja meg neki a legdrágább kaját.
Mennyi az az átlag feletti fizetés? Attól még, hogy neked soknak tűnik, lehet, hogy elmegy a kajátokra, rezsire, hitelre stb.
17 évesen már elmehetsz diákmunkára. Egy-egy alkalomért kapnál annyit, hogy etethetnéd a kutyát a legdrágább tápokkal, ha szerinted ez kell neki, de te nem oszthatod be anyukád pénzét.
Ha foglalkozva van a kutyával, és nem éhezik (plusz oltások, féreghajtó), akkor anyukád felelősségteljes állattartó.
Régebben nem voltak "prémium tápok", mégis életben tudtak maradni a kutyák maradékon is. Persze, ha valami agyontenyésztett, beteges ölebetek van, akkor így jártatok.
Szia!
Szerintem mond meg neki,hogy a kutyának ugyanúgy szüksége van a törődéste,mint az embernek és hogyha az állatoknak nem adunk "helyes" táplálékot,akkor sajnos megbetegedhetnek.
Amúgy az nem baj hogyha maradékot eszik (persze arra oda kell figyelni,hogy miből mennyit kap)
Viszont ha hideg van,akkor engedjétek be éjszakára a garázsba vagy a pincébe,mert a kutyáknál egy megfázás sajnos halálos is lehet...(saját tapasztalat :( )
Nem tudom mennyit tudtam segíteni...
Üdv: 10 éve kutyatartó
Szia. Szerintem a gyik atmosta az agyad. Szep amiket irsz es en is ugy tartom a kutyaimat ahogy itt a tobseg nyomja de anyukamek nem. Mivel nekik egyreszt 70kilos kutyajuk van masreszt kevesebb penzuk. Teljesen jol elel a kutya naluk fit active es dog chow tapon plusz maradekon.
Anyukad nem felelotlen allattarto csak egyszeruen nincs annyi folos penze a kutyara mint sokaknak.
Ez ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!