Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem lehet a kutyáknak...

Miért nem lehet a kutyáknak emberi kosztot adni?

Figyelt kérdés

2017. jan. 5. 22:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Most komolyan aki tápot isteníti az tudja miről beszél?

Persze nem véletlenül eteti szinte mindenki vele a kutyáját,hiszen a legegyszerűbb,legkényelmesebb megoldás.

Csakhogy a tápok 80% úgy sz@r ahogy van.

Vannak jók (kevés) aki ért hozzá, pl egy tenyésztő talán kitudja választani a legmegfelelőbbet.

Vajon miért van az,hogy a tápos kutyáknak a nagy része egy szelet párizsitól,vagy hústól egyből elmegy f@sni? Talán ez normális?

2017. jan. 8. 12:31
 22/27 anonim ***** válasza:

A táp nem jó. De a maradék sem. Kb. ugyanarról beszélünk végülis, mindkettő moslék, csak a tápban kevesebb a hús (de a fűszer meg a zsír is).

Nyilván nem fog belehalni egy kutya sem, ha néha megkapja a maradékot, de a legtöbben elég furán értelmezik azt, hogy "néha", és a kutyát konyhamalacnak használják. Úgyhogy legyen az az alapszabály, hogy nem adunk maradékot, ne terjesszük azt, hogy még egészséges is, mikor nem az. Aztán majd ennek tudatában mindenki eldönti, hogy neki mennyi fér bele.

Olyan ez, mint nekünk az édességfogyasztás. Néha megtesszük, mert jól esik, de ha túlzásba visszük, akkor betegek leszünk (elhízás, szív- és érrendszeri problémák, tönkrement ízületek, satöbbi). Ennek tudatában zabálunk vagy nem zabálunk. A kutya ugye nincs tudatában az ilyen dolgoknak, a gazda tudja csak kontrollálni, hogy mit fog megenni az állat.

Amíg a maradékevés a nassolás szintjén marad, és ritka alkalom, nem napi-heti rutin, meg nem nagy mennyiség, csak kiegészítés, kedveskedés a kutyának, addig oké. De mint táplálék, nem megfelelő - akárcsak nekünk a csoki.

2017. jan. 9. 02:53
 23/27 anonim ***** válasza:
Akkor mit egyen szerencsétlen állat? Döntsétek már el :D
2017. jan. 9. 02:56
 24/27 nemma ***** válasza:

Rendben, tehát NÉHA belefér, de ne ezen éljen, és akkor is figyelni kell, mert vannak tiltolistás ételek.

Igen, a tápok nagyrésze ugyanúgy rossz. (Az egyik ismert mátlrkánál dolgozok, és volt egy "tanulmány", hogy mi felel meg a legjobban a állatnak. Külsős, szóval nem elfogult, és abból az jött ki, hogy csak néhány állateledel van rendben. Régen olvastam, majd megkeresem, de azt hiszem, hogy bárki ältal elérhető, mert valamelyik hivatalos intézet végezte).

A régen, pedig azt jelenti, (legalábbis számomra), hogy minimum a nagyszülők idejében.

És igen, van forrásom, hogy mit kaptak akkor, mert láttam, és megkérdeztem.

Ui: az is igaz, hogy akkor nem az volt az elterjedt, hogy fajtatiszta kutyákat tartottak falun, így (gondolom) jobban bírták azt az étrendet, és mivel alapból tovább éltek, mint a legtőbb fajtatiszta társaik, fel sem tűnt az, hogy nem 15, hanem 13 éveseb pusztult el.

2017. jan. 9. 19:23
 25/27 anonim ***** válasza:
Ezekből a hozzázólásokból azt ételmeztem le, hogy nem érdemes SEMMILYEN állatot tartani.Nem tudom, de szerintem nem mindenki milliomos, hogy külön kosztot tudjon venni párizsból . ( Nem értem miért kell annyira kiscsecsemő szintre vinni a kutyákat. Az ember szabályosan megfertőzi még az állatokat is a marhaságokkal. "vigyázz, a csont még megöli. Tul sok zsír van benne" , "Nehogy adj neki a levesből, mert még rákot kap", "vegyél neki egy kastélyt, csak akkor vagy igazi gazdi", "júj. nem szabad adni neki kenyeret mert még felrobban". Tele van mtr a hócipőm ezekből az emberekből. Falun élek, MINDENKI a maradékból eteti a háziállatát, legyen az macska, kutya.)
2017. jan. 11. 17:38
 26/27 anonim ***** válasza:
Az én kutyám példáúl "Pocos" kutya. Megszámlálhatatlanúl sok patkányt evett már meg, saját akaratából......és nincs semmi baja. (Este mindig aktív, ami él és mozog vagyis egerek, patkányok, mind megeszi. A kutya egy ragadozó, nem kell vegetáriánus szarságokkal teletömni)
2017. jan. 11. 17:42
 27/27 anonim ***** válasza:
De ki beszélt itt vegetáriánus táplálásról?
2017. jan. 11. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!