Lehet adni emberi gyógyszert kutyáknak? Pl. Fájdalom-láz csillapítót. Tacskó kutyám van kb. negyed Rubofent adtam neki tegnap, mert nagy fájdalmai voltak. Ártottam vele?
Kutyáknak fájdalomcsillapításra az Algoririn jó, hányás csillapításra a Cerucal, lázra szintén az algo.
A cicáknál veszélyesek a human gyogyik, kutyáknál van emberi megfelelőjük.
Ha ma is fáj a kutyus, akkor negyed algopirint adjál neki. Elég gyorsan hat, észre fogod venni. :)
Az állatok és az ember gyakorlatban elég hasonló felépítésűek, így a gyógyszerek is aklamazhatóak. Ettől függetlenül te még ostobaságot csináltál, mert vaktában adtál neki gyógyszert, miközben nem ismerted következményeit. Itt maga az elv veszélyes, hogy ilyet megcsinálsz!
A fő kockázat két dologból fakad, egyrészt ott van maga a dózis. Az emberi gyógyszereket embernek megfelelő adagban készíti, és nem áll fenn egyenes arányosság ember-állat között, vagyis egy negyed akkora állatnak feltétlenül nem negyed akkora gyógyszer kell.
Másrészt egyes fajoknak speciális allergiájuk van, illetve egyedi hatások/mellékhatások jelentkezhetnek.
Így, ha gyógyszert adsz neki, legközelebb legalább hívd fel az állatdokit, és kérdezd meg, vagy interneten pontosan nézz utána a hatóanyagoknak.
biztos, hogy SOHA nem adnék be kutyának gyógyszert csak úgy vaktában. simán meg is lehet vele mérgezni.
hívd fel a dokit legközelebb, és kérdezd meg, mert a végén még örökké megszünteted minden fájdalmát!!!
Én azért vágtam rá, hogy az algo jó, mert az én kutyimnak évente 2x van torokgyulladása, ami azzal jár, hogy öklendezik, hány, majd a 2. adag hányadék már véres. Először nagyon megijedtünk, aztán kiderült, hogy érzékenyek az erek a torkában, begyullad és ezért a hajszálrepedések miatt véres lesz a hányása. Bolognese. Neki negyed algópirin és fél cerucal az adagja. Ha látom, hogy levertebb és elkezdi a hányást, már az első után kapja a csillapítókat. Eddig hálistennek minfig jobban lett és nem súlyosbodott a helyzet.
Antibiotikumot viszont állatosat kell szednie, ki se kell váltani, a doki adja a rendelőben. Persze fizetni kell érte :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!