Lehet adni emberi gyógyszert kutyáknak? Pl. Fájdalom-láz csillapítót. Tacskó kutyám van kb. negyed Rubofent adtam neki tegnap, mert nagy fájdalmai voltak. Ártottam vele?
A kutyának max algopiryn, az is csak vészhelyzetben.
Az antibiotikumkat ne keverjük ide, abból emberit irnak, merthogy más nincs, de azt is csak orvos javaslatára szabad adni.
Köszönöm mindekinek a válaszokat!
A kutyusom tegnap délutánra jobb kedvben volt, de sajnos kiderült hogy a daganat a méhén nem múlt el és ez okozta az újból a fájdalmakat.
Miért nem ivartalanittatod? tenyészted? ha ennyire szenved szerencsétlen ...
nem én vagyok az aki mindig az ivartalanitást hajtogatja, de mennyire rossz lehet neki :(
Alapvetően nem adható kutyának/macskának humán gyógyszer. Nagyon veszélyes lehet rájuk nézve. Ha nagyon muszály, akkor negyed vagy fél Algopyrin.
A legjobb azonban a carprofen, pl. Rimadyl, 4 mg/testtömeg kg dózisban. Úgy tudom ez a gyógyszertáraink többségében kapható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!