Nálatok a kutya házőrző vagy házikedvenc szerepet tölt be? Esetleg mindkettőt?
Kedves 8-as!
Na neked nem kéne kutyát tartani...
Egy kutyának nem elég a kert,szeretni és gondozni kell,hisz ő nem egy bio-riasztórendszer.
De nyilván egy ilyen embernek miért próbáljam meg elmagyarázni,hogy mire is lenne szüksége egy kutyának,társnak...?
Nálunk mindenképp családtag.Ugatni is szokott,de csak szájhősködik,ha valaki bejön,egyből hátrébb húzódik a kaputól.
A #4-es és #8-as válaszoló pont az akinek nem kell kutya.
Nálunk kizárólag családtag <3
Utolsó, gondolom te sem örülnél, ha egész életedet egy kertben kéne töltened, mert megsúgom, a kutyának sétára is van szüksége.
Kérdező, nálunk inkább családtag, a házőrző szerepe csak másodlagos. Német juhászkutya, egyébként.
#14 Ne sarkíts!
Nem az a bajuk, hogy nem mehet a lakásba, hanem hogy a kutyának igénye van arra, hogy:
- naponta sétáljon, világot lásson, a kerten kívül is érjék ingerek
- rendszeresen találkozzon más kutyákkal, barátai legyenek
Nyilván kutya-gazdi kapcsolat szempontjából a legideálisabb az lenne, ha kinti-benti lenne, de rengeteg olyan csak olyan kinti kutyát ismerek, aki kiegyensúlyozott, jól nevelt, mert napi másfél-két órákat sétál, bandázik (+ játék, tanulás).
Az én kutyám egyértelműen házikedvenc: idős, fázós, mentett, nem ugat, viszont minden embert imád. A betörő előtt is hanyatt dobná magát egy kis pocaksimiért :D
Nálunk családtagok. Kinti-benti kutyák.
Nem tudom őket megakadályozni a házőrzésben, mert erős területvédő ösztönnel rendelkeznek, szóval ha valaki közelít a kapuhoz, azonnal jeleznek.
Bébiőr van nekik felszerelve, vagyis térfigyelő kamera, hogy ők is biztonságban legyenek :)
Köszi a válaszokat :)
Jól gondoltam és örülök,hogy a többség úgy gondolkozik ahogy én.
A kérdés apropója csupán annyi volt,hogy tegnap a munkahelyemen 2 idegen férfi egy elég érdekes párbeszédet folytatott a kutyákról,miszerint sok hülye nő ahelyett,hogy a családdal foglalkozna vagy családot alapítana inkább kutyát tart és bohóckodik vele,a kutya csak egy állat,ugat,védi a házat....nem igazán értem az összefüggést de egy kicsit kinyílt a bicska a zsebemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!