Mit tehetek el ment a kutyám?
Szilveszter estéjén a kutyám szeréntem meg ijedt mivel reggelre már nem volt a háznák és elment!😢
Az egész várost be kutattam és sehol! Mit tegyek ugy még nem döklött meg? Remélem ujra láttom..
Első teendő az állatorvosnál bejegyeztetni a chip mellé, hogy elveszett.
Aztán plakátolni. A facén is van elveszett-talált kutyáknak oldala. Oda is felteheted.
˝Nem döglött meg˝
Ha valakit szeretsz,nem írsz róla ilyet...
Érdeklődhetsz állatmenhelyen,facebookon,plakátokkal hirdetheted,és sétálgass a városban.Mást nem lehet tenni.
Plusz.Légy felelős állattartó.Ha tudod,hogy fél a kutyád,miért nem engeded be a házba,vigyázol rá jobban?Vagy legalább a kerítés lenne szökésbiztos.
Előzd meg a bajt legközelebb...
Semmit sem ér a chipezés, ha az állatorvos nem regisztrálta az országos rendszerbe a chipbeadáskor a tulaj adatait.
Hogy elvégezték-e ezt a (sajnos túl gyakran elmaradó) műveletet, meggyőződhetsz, ha a petvetdata.hu oldalon a Nyilvános keresés ablakban a megfelelő helyre beírod a 15 jegyű chipszámot, és rákeresel.
Ez a keresésre bárkinek lehetősége van, nem csak az orvosnak!
Ha a keresés eredményéből magadra vagy a kutyára ismersz, bízhatsz az előkerülésében.
Ne lepődj meg, adatvédelmi okból nem jelenik meg az összes regisztrációs adat!
És igen, irány a doki, mielőbb jelentsd be a kutyád eltűnését.
Köszönöm a válaszokat.
Igen is szeretem a kutyám nagyon, de már mindenűtt kerestem, azért kérdeztem meg itt!!
Mult éven nem félt, egyszerűen nem zavarta és most??
Bejelented az eltűnését adatokkal együtt (kutya kora, ivara, fajtája, kinézete, neve, chipszám, eltűnés helye, elérhetőségeid) a helyi menhelyen, gyepmesteri telepen, állatorvosnál.
A facebook-on is tedd ki fotókkal, illetve vannak csoportok, akik az elveszett állatok miatt alakultak, velük is érdemes felvenni a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!