Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyakiállítás?

Kutyakiállítás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :) A kutyusom tenyésztője felvetette azt a lehetőséget, hogy szépen fejlődik a kutyám, megpróbálhatnék vele részt venni egy kiállításon. (Berni pásztorkutya)

Ilyenkor mik a teendők? Persze a kisördög már belefurakodott a fejembe, hogy mi lenne... :D

Feltétlen muszáj ketrecbe szoktatni a kutyát a kiállításra? Az nem jó, ha a Quechua sátrunkban pihen? Mert néztem és rengeteg idő, pénz, energia. Maga a ketrec 28.000Ft felett kezdődik. Egy sátor pedig kb. 15E, amit amúgy be kell szereznünk, egyúttal nem lenne jó az a kutyusnak? Külön oltást kell kapnia a verseny előtt? Elkezdtünk felkészülni, de nagyon kis szeleburdi 7,5 hónaposan. Gyakoroltuk egy vékony pórázzal(felvezetőnk nincs itthon), az ügetést egy körben. Igazából ezt nyolcassal csináltuk, szerintem így minden irányból megmozgatja a kutyát, rávezeti a körre. Fiatal felvezetőnek milyen ruhában illik menni? Kötelező a blézer? Ringdresszúra Győr közelében? Szívesen mennék a tenyésztőhöz, nagyon kedves hölgy, mai napig tartjuk rendesen a kapcsolatot, de több mint 100km-re lakik. Tényleg kimondatlanul drága felkészülni egy ilyen kiállításra? (2017. ápr. 23. Mosonmagyaróvár CAC) Szóval kb. 3-4 hónap múlva lesz, túl korai elkezdeni a felkészülést? Ebben a témában teljesen kezdő vagyok, egy olyan handler segítségemre lehet, aki más fajtát hord kiállításra? Gondolok ez alatt a beállásra, a kutya hozzászoktatása a bíró általi vizsgálatra, a futásra stb. Kozmetikáról, fürdetésről, fajta jellemzőiről kiállításokon természetes a tenyésztővel konzultálnék. Ő biztos ott lesz a CAC-on, de én még nem vagyok magamban biztos. Tavasszal kutyasuliba készülünk, nagy, híres felvezető nem szeretnék lenni vele, ugyan is ivartalanítást tervezünk, de ezt még a sors eldönti, a későbbi viselkedése is meghatározza, hogy szükséges lesz-e a műtét. Mennyire reagál a tüzelő szukákra stb. (igen, a kutyám kan) De nem is ez a lényeg. Avagy tényleg borzasztó drága 1-2-3 kiállításon részt venni? Most lényeg az, hogy ha a kedvencem és én is élvezzük a versenyzést, ringbe szállást akkor folytatnánk, csak akkor nem kasztráltatnánk. 11 hónaposan milyen korosztályba lehetne nevezni? Heti 1 alkalom elég lenne a ringdresszúrára? Ezeken kívül mit érdemes még magammal vinni a kiállításra?: Étel, ital, (utóbbi kutyának is) fésűk, gyors szőrzet karbantartók, jutalomfalat, itató edény, sátor, törülközők, felvezető póráz, nyakörv-póráz, 1-2 játék...?

Mint már említettem a tenyésztőjével is beszélnék főleg, hogy még nem csináltam ilyet, de kozmetikába érdemes elvinni ezt a fajtát előtte? Mennyi idővel a ringbe szállás előtt érdemes fürdetni? Aznap reggel? Még azelőtti este? Vagy még korábban? A helyszínen, hogy tudom bundája épségét megőrizni? Egy vékony törülközővel letakarom az nem elég? Tönkre is teszi a szőre szépségét? Erre jó lenne tudni valamit, mert ahogy őt ismerem.. :D :D Előre is köszi!

2016. dec. 28. 22:50
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Gyorsban ezt a videót találtam.

Magáról a bírálatról nem sok van, de annyit láűthatsz, öltözet, kinél, mi. Sátor sem mindenkinek van. Ketrecet ezen a videón nemigen látsz.

Annyit még, hogy megtanítod fogat mutatni, engedni, hogy a bíró hozzáérjen a szőrét, heréit megnézni.

Egy CAC nem CACIB. Kevesebb kutya, kevesebb nagynevű kiállító.

https://www.youtube.com/watch?v=q9UBfuNLddE

2016. dec. 29. 10:57
 12/12 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, nagyon szépen köszönöm! :)
2016. dec. 29. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!