Hajóra kutyát? Inkább ne?
Sziasztok,
Hajón dolgozom (jó állásban) és nekem így csak a tél szünet - illetve ha kikötünk, akkor van időm.
Nagyon régóta szeretnék kutyát.. Menhelyről akarnék örökbe fogadni inkább, de nem szeretném, ha az eb rosszul érezné magát. Egész télen tudok vele lenni, illetve a hajón is, és ott is járkálhatna valamilyen szinten - de nem szeretném, ha rosszul érezné magát.
Arra gondoltam, esetleg egy idős, már nem mozgékony kutyát fogadok örökbe, aki nem igényel nagy sétákat, inkább már pihen. De félek, akkor is rossz lenne neki egy hajón.
Kutyaszakértők, ti mit gondoltok? Természetesen, hagyom magam lebeszélni, ha nem lenne jó az állatnak, mert senkinek az életét nem akarom tönkretenni. De érdekelne a véleményetek.
Illetve, ugye mondtam, hogy télen nem dolgozom; nincs olyan "szervezet", ami mondjuk csak így, pár hónapig "adná oda" a kutyát, hogy ápoljam? Ideiglenes "örökbe" fogadás..?
Köszönöm a válaszokat.
Igen, az állatorvosba is többször belegondoltam, és teljesen igazatok van.
Az ideiglenes örökbefogadással tényleg csak az a probléma, hogy fogalmam sincs, el tudnék-e szakadni egy kutyától annyi idő után - bár lehet, ha tisztában lennék vele, hogy jó helyre kerül, könnyebb lenne. Utánanézek a dolognak, remélem, tudok segíteni egy kutyusnak. (:
Köszönöm a válaszokat!
Akkor viszont fogalmam sincs, mit tegyek.
Esetleg csak simán menjek be a menhelyre segíteni? Télen sétáltatni, stb? Vinni kutyakaját, bármit, ami a segítségükre lehet..?
Igen, szeretnék, de mint írod is, ha visszavinném, mielőtt gazdija lenne.. Nem csak az ő szíve, de az enyém is megszakadna, és szörnyen érezném magam.
Azt hiszem, egyenlőre talán jobb lenne, ha csak a jótékonykodásnál maradnék, akármennyire is vágyom egy kutyusra..
Egy kicsit rossz belegondolni, hogy főleg csak azért nem lehet kutyám, mert a hajón nincs állatorvos. :/
Esetleg más állat nem jöhet szóba? Jó magam "hörcsög-mániás-mindenttudó riz bizi" vagyok :"D
Na jó , kicsit elnagyzoltam:
6 éve tartok hörcsögöt,rengeteg dolgot tudok a tartásukról.
Ha esetleg a höri szóba eshet tudok segíteni:)
(2 kutyus és egy hörcsög gazdija vagyok jelenleg)
Aranyos vagy, utolsó, de már tíz éve kutyát szeretnék. Kamaszkoromban azért nem volt, mert kollégista voltam - és ugyan imádom az állásom, de ilyen téren jól kiszúrt velem. Az egész gyerekkorom macskák között töltöttem, de egy macska még lehetetlenebb lenne hajón, hisz' ők szabad állatok, szeretnek vadászni, stb. A hajón nincs erre lehetőség.
A hörik annyira nem állnak közel hozzám. Akváriumos állatok közül csak teknőst tartanék.. Eleve az akváriumos megoldás nagyon komplikált. Azt hiszem, ez kilőve.
Mit gondoltok, egy madarat lehet esetleg annyira kézhesz szoktatni, hogyha ott van felette a nyílt ég, ne repüljön el? Pl. papagáj. Habár ez már kissé olyan, mintha kalóz lennék..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!