Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mudi kutyának hány hónapos...

Mudi kutyának hány hónapos korában áll fel véglegesen a füle? Kinek van mudija? Mik a tapasztalatok? Valóban ez lenne a fajtatisztaság külső jegye?

Figyelt kérdés

2016. dec. 27. 19:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
A ti mudi kutyusotok mennyire hozza a fajta tiszta külső jegyeket? Kennelből vettétek? Törzskönyvezett? Azt olvastam, hogy a mudiknál nem olyan egyértelmű a fajtatisztaság, mert a kihalás széléről hozták vissza a fajtát a háború után B kategóriás keverék kutyusok segítségével.
2016. dec. 27. 20:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettő törzskönyvezett. Nagyon mudis mudik. Ez lehet, hogy hülyeségnek tűnik, de külső és belső tulajdonságaik pont olyanok, mint ami miatt erre a fajtára esett a választásom. Nekem ez az álomfajtám. Ha újra választanom kellene, most is csak mudit választanék.

Nem tudom, hogy a te kiskutyád hogy viselkedik más kutyákkal, de ha egy tanácsot kellene adnom, az azlenne, hogy vidd kutyaoviba, vagy legalábbis kutyák közé, mert nem túl barátkozóak. Ez nem baj, de ha sokat jár kutyás társaságba, picit jobban fog viszonyulni a többi kutyához.

Nálunk az egyik nagyon nem bírja a többi kutyát. Folyton ugatja mindet. Pedig már nem kölyök. Nagyon sokat dolgozunk az ügyön, de nagyon lassan haladunk.

A fiatalabbat mindjárt vittük közösségbe, amint lehetett, ő sokkal jobban tűri más kutyák társaságát.

2016. dec. 27. 20:53
 13/17 A kérdező kommentje:
Az enyémet kitették egy autóból. A külseje mudis de vannak kétségeim hogy keverék beütések is vannak benne, mert pl. a pofikáján több a szőr mint egy tipikus mudinak. folyamatosan szürkül, világosodik, hamvasodik.Nem tudom hol élt 3 hónapos koráig, mi volt az előélete, de póráz nélkül odafut minden járókelőhöz, mindnekitől simit akar és már vágja is magát hátra hasvakarira. Mindenkire felugrál, meg minden kutyához odafut, és körbeugrálja őket meg mindenkivel játszani akar(4 hóapos, de már akkora mint egy uszkár) Nekem pont az ellenkezője a gondom, hogy túl lelkes és szaladgálós, a nagy kutyáktól sem fél.
2016. dec. 27. 21:11
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tipikus mudis viselkedés, de biztos, hogy nagyon aranyos lehet :)

Szerencsés, hogy rátaláltál!

2016. dec. 27. 21:44
 15/17 anonim ***** válasza:
Kérdező, az én 4 hónapos mudim és pontosan ilyen! :)
2016. dec. 28. 07:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Afelöl ne legyenek kétségeid, hogy keverék, mert biztosan az. Esetleg fajta jellegű keverék, de mindegy is mi van még benne. Ha mudi is (ha nem), akkor azért nem árt a kutyaovi, kutyasuli a szocializáció miatt. Fajtatiszta, papíros, tk-s, oltott kölyökkutyákat nem raknak ki autókból. Visszaviszik a tenyésztőnek probléma esetén (ez a legtöbb esetben a szerződésben is benne van, sok tenyésztő tovább-ajándékozást sem engedélyez, elsőbbséget vár el a kutya további sorsának rendezésében). Így ha így találtátok szegénykét sanszosan egy váratlan szaporulat maradéka, vagy egy szapis kutya, aki aztán mégse kellett, mikor rájöttek, hogy nem csak egy gombolyagnyi jajjdecuki szőrmók, hanem törődést, időt, energiát igényel ami még mindezek mellett tisztes mennyiségű pénzbe is kerül. Gyakran ez a sorsuk szegénykéknek. Pár hónapon belül küllemben elnyeri a végleges állapotát, de azután is csak tippelni lehet majd. Lehet többgenerációs keverék, náluk sosem lehet tudni melyik felmenő jegyei ütközik majd ki éppen rajtuk, akár küllemben, akár tulajdonságokban. Állatorvos mit mondott? Ha ilyen kidobott kutyus szegény, akkor az oltási programját is előről kezdtétek gondolom, feltételezve, hogy semmit sem kapott. Én nevelés terén sem keresném feltétlenül a fajtajegyeket, hiszen ha hasonlít is a mudira épp most, vagy később, bármi lehet benne. Ha felelősen tartod és kellő időt fordítasz a nevelésére, biztosan nem lesz semmi gondod sem vele, ehhez sok sikert , igen derék, hogy befogadtátok, boldog kutyás éveket kívánok.
2016. dec. 28. 08:37
 17/17 A kérdező kommentje:
Fenti válaszadó, köszi a részletes választ. Az állatorvos is mudi keveréket mondott. Elkezdtük az oltás sorozatot. Eléggé mudis belső vonásokat mutat, a szokásos csipkedést, terelést, nem lehet elhagyni, stb. Kutyaoviba feltétlenül fogom vinni, már le is beszéltem egy helyen.
2016. dec. 28. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!