Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel lehet a bolhát véglegese...

Mivel lehet a bolhát véglegesen kiirtani a kutyából?

Figyelt kérdés

Nekem közepes spiccem van, minden hónapban kap, bolha és kullancs elleni cseppeket, nagyon sok félét kipróbáltam már, még a nagyon reklámozott menő drága ajánlatokat is, de bizony több alkalommal is találok még is benne!

Várom a jó javaslatokat, előre is köszönöm!

2013. júl. 30. 10:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Én Kiltix bolhanyakörvet vettem a kutyámnak. Nagyon jó, nem csak bolhára jó hanem kullancs ellen is véd. Az van ráírva, hogy 8 hónapig véd, én a biztonság kedvéért a 7. hónapban szoktam cserélni.
2013. júl. 30. 10:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez érdekes mert úgy tudom a cseppek hónapokig védik az állatot.Menj el állatorvoshoz kérd a segítségét.Nekem tiszta bolhás volt a kutya amikor kaptuk.Elmentünk az állatorvoshoz ahol kapott cseppes bolha irtót, két hét telt el de egy darab bolhája sincs!Fontos hogy a fekhelye pl tisztán legyen tartva mert nem mindig vannak a kutyán a bolhák, hanem vissza mennek rá a fekhelyről.Lehet kapni porokat spray-ket állat patikában.Sok sikert!!!
2013. júl. 30. 10:44
 3/8 Valletta ***** válasza:
100%
A neostomosan 100%-osan kiírtja belőle (ha mindenhová kerül, a fejére és a füleire is), de megelőzésre nem jó, mivel csak pár napig hatásos. Nem kell lemosni. Én ezzel kezdenék, a fekhelyét is be kellene fújni vele. Az enyémen most Foresto nyakörv van, mivel mostanában erdőn-mezőn is jártunk, új, bolhás kutya is került hozzánk, de se bolha, se kullancs nincs benne.
2013. júl. 30. 10:49
 4/8 anonim ***** válasza:

A cseppek max 4 hétig hatásosak,de inkább 3.

Valószínű az nálatok a baj,hogy visszafertőződik a kutyus.Vagy más állatról,vagy a lakásból,fekhelyéről.

Lehet kapni egy Biotoll nevezetű bútorra fújható bolhairtó szert,azzal fújkáld le a helyét és minden olyan helyet a lakásban,ahol a kutya sok időt tölt.Szőnyegeket,párnákat,ágyneműt.

De ha veszel neostomosant és felhígítod vízzel és azt fújkálod szét a lakásban,akkor az is hatásos.

A kutyára pedig szerintem a nyakörves védekezés a legcélszerűbb. Kiltix,Scalibor,Foresto..amelyik szimpatikus.

2013. júl. 30. 11:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Hogyan teszed a kutyára a cseppet? Megfelelő méretűt használsz?
2013. júl. 30. 11:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Neostomosan vagy Insecticide.
2013. júl. 30. 11:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha a környezetét, a fekhelyét és mindent le nem fújsz, akkor hiába teszel bármit is a kutyára!

Neostomosannal fújj be mindent. Egy ampullát egy liter vízben kell feloldani. A kutyát is fürdesd le vele. Ismételd meg az egészet 3 hét múlva, aztán csepegtesd meg a kutyát, vagy rakj rá nyakörvet!

2013. júl. 30. 11:51
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat, kipróbálom az ajánlott szereket!
2013. júl. 31. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!