Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehetne így kutyám?

Lehetne így kutyám?

Figyelt kérdés

Főként édesapám miatt szeretnék kutyát. Sajnos agyvérzése volt és félig lebénult. Látom rajta, hogy nagyon megviseli, hogy évek óta ilyen állapotban van. Neki szeretnék kedvet deríteni egy társsal. Sajnos anyukám, és én sokat dolgozunk, és napközben nem vagyunk sokat otthon.

A kérdésem az lenne, hogy az szerintetek mennyire megoldható, hogy reggel- este kivisszük a kutyát. Napközben anyukám max egyszer, és ha nem vagyunk otthon akkor apukám kiengedné a teraszra, hogy elvégezze a dolgát (kutyapelenkára). Tehát a fő wc hely a terasz lenne.

Nagy hülyeség? Vagy rá lehetne szoktatni erre a módszerre?

Lehet, hogy elég macerás ez egy kutyának, viszont tudom, hogy apukámnak nagy megváltás lenne egy új barát.

Azt elfelejtettem leírni, hogy 2-3 napot dolgozok, és 2-3 napot otthon vagyok. Tehát én is tudok vele lenni azért, csak melós napokon nehéz.

2016. dec. 26. 20:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Felnottkent azt is ki fogja birni mig hazaertek. Igy siman kivitelezheto.
2016. dec. 26. 20:40
 2/11 anonim ***** válasza:
63%

más állaton nem gondolkodtatok? esetleg egy macskán?

egy kutyának mozgás, séta kell, ha ezt nem kapja meg, nem lesz édibédi, szuperempatikus kutyus, hanem mindent szét fog rágni és csak idegeskedést okoz nektek.

egy cica viszont megelégszik azzal ha valakihez odabújhat és könnyen alomra is szoktatható.

2016. dec. 26. 20:41
 3/11 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyunk macskasok. Apukam meg foleg nem. Egyebkent o jatszana bent vele amennyire tud. Csak kivinni nem tudja sajnos.
2016. dec. 26. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerintem kivitelezhető, egy felnőtt, nem nagy mozgásigényű kutyával. A pelenkát elfelejteném, felnőttként már nincs szükség rá, kölyökként ilyen módszerrel soha nem lesz szobatiszta.
2016. dec. 26. 20:52
 5/11 anonim válasza:
66%
A kutyát kicsiként még könnyű rászoktatni a pelenkára ám az is eltart egy ideig.Viszont szerintem a pelenkát érhesse el bármikor mert különben csak bepisil vagy (nálunk így van bár a kutya nagyon kicsi ) 30 percenként kivisszük ha épp elfogyott a pelus stb.Amúgy a jó pelus nem büdös egy ideig beleteszitek egy kukásszatyorba a nap végén meg kidobjátok.De ne a benti kukába mert akkor tényleg büdös lesz.Hogy mennyi törődésre van szüksége az a kutya fajtájától függ.De az összesnek kell törődés persze.Viszont az öleb fajták több törődést "várnak el" mint az óriási kutyák.(nálunk van kicsi is nagy is és a nagy ha megunja a simogatást egyszerűen elmegy,a kicsinek viszont sose elég)Ha nem tudjátok sétáltatni válasszatok törpe pinscher ha nem szoktatjátok rá a sétára nem is fog annak a kutyának hiányozni.És az szeretet igényes kutya,apukád ölébe elvan.
2016. dec. 26. 20:52
 6/11 A kérdező kommentje:
Én bichon bolonese vagy havanese kutyara gondoltam. Ha ne szoktassam ra a pelusra akkor mit tudok csinalni?
2016. dec. 26. 20:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én egy már felnőtt menhelyi kutyában gondolkoznék. Apukád ugyebár nem tudna egy kiskutyával ugrálni mert nagyon sok energiáuk van ráadásul szeretnek rágcsálni meg pisilni. A már felnőtt vagy öregebb kutyák nyugodtabbak tehát sokkal jobban illenének édesapádhoz.
2016. dec. 26. 21:42
 8/11 anonim ***** válasza:
24%
agyvérzés után már csak egy kutya hiányzik
2016. dec. 26. 21:42
 9/11 anonim ***** válasza:
40%
Akkor esetleg egy papagáj?
2016. dec. 26. 22:03
 10/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ha apukád is tényleg szeretné a kutyát,akkor nem lenne vele baj.Sok kutya ennyi mozgást és törődést sem kap,egy menhelyi,felnőtt kutyus nagyon hálás lenne.

Figyeljetek oda,hogy olyat válasszatok,aki nem túl nagy mozgásigényű,igényli a szeretgetést,mert szerintem ilyen jellemű kutya felelne meg apukádnak.

Szobatisztásággal kapcsolatban szerintem oké így,nem értek annyira hozzá,de az én kutyám a kertben is csak reggel-délután séta közben pisil.

2016. dec. 27. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!