Mudi, vagy border collie?
A közeljövőben szeretnénk majd egy kiskutyát. A fenti két fajta jöhet szóba. Mindenképpen tenyésztőtől szeretnénk vásárolni. Hobbi célra vennénk, de lenne lehetősége terelni is néha.
Tudom, hogy egy border ára a mudi árának a duplája, de elsősorban nem a vételár fog dönteni.
Ti melyiket választanátok és miért? A külső nem döntő mindkettő tetszik :)
Egyértelműen mudi. :)
Miért? Mert mozgékony, intelligens, idegenekkel szemben bizalmatlan, jó házőrző, játékos és nagyon ragaszkodó. Figyelmes, eszes, s éber. Szőre egyszerűen gondozható, mind emellett magyar fajta is. ;)
Inkább a triplája.
Attól függ, mennyit szeretnél sportolni vele. Ha a rendszeres sport és/vagy terelés nem akadály, akkor jó a border collie is. Ha kicsit visszafogottabb az elképzelésed, akkor mudi. Neki is elég nagy a mozgás-és feladatigénye, de a borderé még inkább.
Mudi. *.*
De én iszonyúan elfogult vagyok... :) Nekem is mudim van...
Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Amit még kifelejtettem, hogy a BC is olyan kis "beszédes", mint a mudi? Ők is területvédők?
Nem első kutya lesz, volt már ugatós kutyusom. Mudikat ismerek, ők elég vehemensen védig a kis udvarukat :) éberek és mindenre ugranak. Ennek ellenére/vagy ezért(?) nagyon szimpatikus mind és a mudi felé hajlik a szívem, de mindenképpen körüljárnám a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!