Mit lehet kezdeni egy 3 éves neveletlen kan kutyával?
Örökbefogadtam egy mentett kutyát. 3 évig 1 méteres láncon volt, így kizárt hogy én is láncra kössem, akkor is ha az 20 méter... viszont nagy termetű kutya sétálásnál elhúz, lehetetlen vele bírni. Az ül és a pacsi már nagyjából megy, de ezen kívül nem szófogadó..Kirágta a kerítést is, már nem tudok vele mit kezdeni. Biztos hogy nem viszem sehova már. Miért nem örül hogy végre szabad és miért nem elég neki az óriási udvarunkon szaladgálni? Miért akar az utcára kiszökni?
Hogyan neveljem meg a nem szabad, ül normálisan, marad parancsokra? És hogy tegyek ellene hogy ne húzzon el sétálásnál, ne fusson, menjen szépen mellettem?
És van egy másik gond...Macska. Semmi baja a macskákkal, szerintem eddig azt se tudta mi az, viszont a macska nagyon parel, inkább a kutyát féltem hogy kikarmolja a szemét, stb..mert a kutya az nagyon barátságos lenne és nem bántaná...hogy lehetne őket összebarátkoztatni..a macska a kutya óta a lakásban van és az ablakból próbáltam eddig őket "ismerkedtetni", de a macska fújtat és nem merem összeengedni.
szökés ellen az ivartanítás sem segít, csak a nevelés és a kerítés megerősítése, és persze a több odafigyelés
---
meg nagyon sok közös program, és napi szintű rendszeres, fizikai-szellemi lefárasztás.
És még akkor sem biztos az eredmény. Három évig méteres láncon, ingerszegény környezetben, épp csak vegetálva...
Könnyen lehet, hogy lelkibeteg lett már.
azért köszönöm a sok paraszt lepontozását... :)
hiába írjátok, az ivartalanítás nem segít a szökésen, aki meg ennek az ellenkezőjét állítja, annak még sosem volt kutyája vagy nem tud vele bánni
Egy udvar sem helyettesíti a sétát.
Haltival tudsz segíteni a húzáson, bár mielött vennél nézz utána, hogy kell használni mert rontani is tudsz vele ha nem megfelelően használod.
Az engedelmesség problémát, pedig csak kutyaiskola fogja orvosolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!