Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy felnőtt (20 hónapos)...

Egy felnőtt (20 hónapos) kutya ehet kölyköknek való tápot, hosszabb távon?

Figyelt kérdés
Csirkeallergiás a kutyám, és most váltottunk át, pár hete, a Real nature wilderness "Black Earth" tápra. Ez jó is lenne neki, szereti, nincs tőle hasmenése, de az a gondom vele, hogy csak a Fressnapfban lehet kapni, vagyis nekünk elég nehezen beszerezhető. A Taste of the wild "High Prairie" tápot néztem helyette, mivel az szinte teljesen ugyanolyan összetételű, de még olcsóbb is egy kicsit. A felnőtt változatában van csirke, viszont a kölyök változatban nincs, ezért inkább azt rendelném meg. Lehet tőle bármi baja, ha hosszabb távon ezt kapja?

2016. dec. 20. 20:31
 1/5 anonim ***** válasza:
A kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, de a Brit Care nem jöhet szóba? Jó minőségű és hipoallergén. :)
2016. dec. 20. 20:34
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Én úgy gondolom de majd ha nem így van kijavítanak, hogy ha néha kapna az nem lenne baj de hosszú távon nem túl jó. A kölyök tápokban mindenből több van mind a felnőtt tápban és ezért előbb utóbb elhízik a kutyus. Egy felnőtt kutyának másabbak az arányok.
2016. dec. 21. 10:17
 3/5 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom de majd ha nem így van kijavítanak, hogy ha néha kapna az nem lenne baj de hosszú távon nem túl jó. A kölyök tápokban mindenből több van mind a felnőtt tápban és ezért előbb utóbb elhízik a kutyus. Más az összetétel arány.
2016. dec. 21. 10:18
 4/5 anonim ***** válasza:
66%

A kölyök tápnak magasabb a fehérje és energiatartalma, mert a fejlődésben lévő szervezetnek erre nagyobb arányban van szüksége.

Én nem javaslom hosszú távon evvel etetni, bár néhány napig nem lesz tőle baja, de ha sok időn át kölyök tápot kap, el fog hízni és esetleg az egyes tápanyagok magasabb aránya miatt problémák is lehetnek túladagolás miatt (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek túladagolása). És nem tudod úgy kompenzálni, hogy kevesebbet adsz, mert akkor éhes marad a kutyád.

A felnőtt tápban más arányban vannak az összetevők, ez a legfontosabb különbség.

2016. dec. 21. 10:20
 5/5 A kérdező kommentje:

Amit az utolsó válaszadó írt, azt én is tudom hogy általában így van, de ennél a tápnál nem. Megnéztem az eredeti oldalán az összetevőket, és a kölyök változatban még egy kicsit kevesebb fehérje, és zsír is van:

[link]

[link]

Szóval emiatt gondoltam, hogy talán kaphatná hosszabb ideig is, de ha így sem ajánlott, akkor keresek neki másikat.

2016. dec. 22. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!