Házőrzésre a kan, vagy a szuka kutya a jobb?
Az első válaszoló valószínűleg egy HÍMNEMŰ akárki, és most nagyon-nagyon-nagyon-nagyon finom voltam.
Hogy lesz egy kutya házőrző?
Tanítás és tapasztalat.
Az én LÁNY, NŐNEMŰ, NŐSTÉNY (vagy nem is tudom, miként írjam a kérdező és társai extra buta embereknek)
rottweiler kutyám, nagyon-nagyon őriz mindent.
(nem így született)
A házat a kocsit, a család tagokat, stb.
Közben meg olyan, mint egy kezes bárány, VELÜNK család tagokkal.
A "kedves" kérdező gondolom valami 2x2 méteres "kennelben" vadítaná, és uszítaná a dögjét, ami ha egyszer elszabadul, akkor soha de soha nem tudná visszahívni.
Egyed függő, ahogy már írták előttem.
Két kutya közül nálunk a lány a házőrző. Ha mozgás van a ház környékén, azonnal ott terem és reagál. A házában sem szeret lenni, mert onnan nem látja, hogy mi történik. A kan meg néha felemeli a fejét, a fal felé fordul és horpaszt tovább :)
Bejöhetnek a házba, ha otthon vagyunk, de ha a hölgy csak valami kis neszt is meghall kintről, már kaparja az ajtót, hogy ki kell mennie megnézni a zaj forrását. A fiú ki szokta kísérni, de valószínűleg csak azért, hogy szívjon egy kis friss levegőt :)
A szuka egyébként aznap kezdte a házőrzést, amikor 9 hetesen behoztuk a kapun és rájött, hogy ez az ő otthona. Egy óra múlva már ugatta a postást.
Egy barátomnak a kan kutyája ilyen ösztönös házőrző.
Nem lehet általánosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!