Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnek egy kutyat lakasba...

Szeretnek egy kutyat lakasba de nagytestut. Ilyet lehet?

Figyelt kérdés
Meg iskolaba jarok, reggel 8 tol 2-3 oraig altalaban. Erkelyunk van. Nem akarom kizarni erkelyre felnek hogy valami baja lenne. De a lakasba anya nem orulne neki csak ha jol betanitom a szobatisztasagra. A nyaron vennenk meg es nyaron lenne egesz nap ra idom, hogy betanitsam stb. Setaltatni elvinnem. Jatszanek vele. Nagyon szeretnek regota mar egy kutyat. De felek hogy rongalna a hazat stb. Tudnatok kutyafajtakat mondani? Hogy oldjam meg a lakasba a nagytestu kutyak tartasat?
2016. dec. 17. 13:40
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Ahogy minden kiskutya, valószínüleg a tiéd is rágni/rongálni fog. A szobatisztaságot több hónap alatt tanulja meg addig bent elég sokat kell majd takarítani és 2-3 óránként le kell járni vele. A séták hossza fajtától függ, ha lift nincs akkor a nagytestűeket felejtsd el. Fajtatisztát vagy keveréket (menhelyi,gyepmester telepi) kutyát szeretnél?
2016. dec. 17. 14:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Erkélyen nem is szabad kutyát tartani.

Amit tudnod kell (és anyukádnak is): csak hónapok után lesz szobatiszta, ez egy hosszabb folyamat. Eleinte nagyon sokszor be fog pisilni és kakilni, sokat kell takarítani. Ez kölyökkutyával együtt jár.

Naponta minimum 3-szor kell elvinni sétálni: reggel, délután és este. Ideális esetben inkább négyszer: reggel iskola előtt kb. negyed óra, suli után rögtön 20-30 perc, késő délután egy nagyobb, kb. másfél órás séta, ahol szabadon is futhat, játszhat más kutyákkal is, majd késő este 10 körül egy rövid pisiszünet még.

Ezt minden nap, míg a kutya él, azaz több mint 10 évig jó esetben. Szünetben is, szar időben is, hétvégén is, mindig. Ehhez kell minden programodat időzíteni. Gondolj a nyaralásra is: vagy kutyával mész, vagy sehogy, vagy megbízható panzióba adod addig (pénzbe kerül).

Sokat kell nevelni, tanítani, főleg az első évben. Szükséges lehet kutyaiskola is, ha egyedül nem megy valami.

Nagytestűt csak akkor lehet lakásban tartani, ha van lift vagy a földszinten laktok. Sokat nem lépcsőzhet.

Anyagiakkal tisztában vagytok? A vételáron, és a kölyökkori oltásokon kívül minimum átlagosan havi 10-12 ezret kell számolni a kutyára, mondjuk egy közepes méretűre. Ezenfelül váratlan baleset vagy betegség esetére mindig legyen félretéve egy nagyobb összeg állatorvosra.

Ha anyukád beleegyezik, akkor én egy közepes méretű (max. vizslaméret), fiatal felnőtt, vagy idősebb kölyökkutyát (6-8 hónapos) javaslok, menhelyről. Lehetőleg kevésbé pörgős természetűt, inkább nyugis legyen, barátságos, ne túl nagy mozgásigényű.

2016. dec. 17. 19:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet, de ahogy fogalmazol, leír rólad hogy még éretlen vagy hozzá. Ha mindenképpen kihisztizel eggyet, fogadj örökbe menhelyről egy idősebb kutyát. Tudom, neked "cuki kis kölyök kutya kell akit én nevelek!", de egyrészt rengeteg munka megnevelni és első hónapokban nem hagyhatjatok egyedül max pár órára, és a felnőtt kutyák szobatisztak, jó esetben megvannak nevelve, nem csipkednek (kölyök kutyák harapdalnal ám ;) ) , kdvesebb foglalkozást igényelnek és nem lesz teher, mikor egyetemre vagy fő sulirq mész, mert sajnos meghal.
2016. dec. 17. 22:02
 4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom az elso valaszolonak. Es a tobbinek is. Nem ugy gondolom hogy jaj most en nevelek egy kutyat mar felnott vagyok meg minden. 7. Osztalyos vagyok nem vagyok hulye. Sok baratomnak van kutyaja nagyon el vagyok veluk es szeretem oket. Lift az van. Nagyon szeretnek egyet mert nagyon jo baratok tudnak lenni barmi van. A tanitast tudom hogy hosszas ido. Arra gondoltam meg hogy ha lenne mu fu a lakasba oda kakilhatna nem? Pisilest kibirja?
2016. dec. 18. 12:19
 5/7 anonim ***** válasza:
Na mégsem vagy olyan okos...nem kutyát sem alomra sem pelenkára sem műfűre nem szoktatunk mert a büdös életben nem lesz szobatiszta...nagyon gyorsan felejtsd el, ha lusta vagy napi 2-3 óránként levinni(míg kölyök) később 3x egy nap akkor felejtsd el és inkább ne legyen kutyád.
2016. dec. 18. 12:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Ahhoz képest, hogy nem vagy hülye, úgy fogalmazol, mint egy cigány
2016. dec. 18. 17:18
 7/7 A kérdező kommentje:
Nem kertem a felesleges valaszodat.
2017. jan. 13. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!