Alaszkai malamutot szeretnék vásárolni, tudnátok segíteni?
-Mennyire bírja az itteni időjárást?
-Bent vagy kint előnyös tartani?
-Az elég ha reggel elviszem hajnali sétára/futásra (1 óra) meg este?
-Ha csak 2-kor érek haza és addig nem tudok vele foglalkozni (iskola) akkor elég lesz a reggeli futás hogy kibírja addig egyedül vagy érdemes majd később egy társat beszerezni mellé hogy ne unatkozzon?
-Milyen tenyésztőt ajánlanátok?
1., Télen jól érzi magát,nyáron nagyon rossz
2., Télen jól érzi magát kint,nyugodtan kint tarthatod ilyenkor,viszont nyáron 35-40 fok van,így akkor inkább bent tartsd. Ha nem akarsz macerálni az évszakok miatt legyen benti kutya,de a nyári meleg miatt kint semmi kép ne legyen!
3., Sajnos erre nem tudok válaszolni.
4., Míg kicsi legyen egy elkerített részen,ahol semmi veszélyes nincsen,se szőnyeg,mivel 2-3 óráig bírják így bepisilhet,többször is. Ha hazaérsz és látod hogy bepisilt csak takarítsd fel,nem kell leszidni,mert nem tehet róla. Ha kint végzi a dolgát,jutalmazd. Egyébként egy jól nevelt felnőtt kutya simán kibír 8-9 órát egyedül,ha mind a fizikai,és a szellemi lefárasztás is biztosított.
Remélem tudtam segíteni :)
Köszönöm!
Még annyit szeretnék tudni hogy mennyi baj van ezzel a kutyával?
Volt már kutyám de az kis testű volt és gondolom teljesen más
1 - Télen szereti, nyáron szenved.
2 - Télen mindenképp kinnt, a mienk nem szeret bennt lenni egyáltalán, nyáron pedig ha akad elég hűvös, árnyékos hely ahol megtudja húzni magát akkor lehet kinnt, de ha túlzottan meleg van akkor garázs/pince/lakás.
3 - A reggeli séta mindenképp pozitív az esti mellett, viszont ennyi foglalkozás nem elég a kutyának napi szinten.
4- Mindenképp érdemes egy társat beszerzni késöbbiekben mellé, de először az elsővel járd végig a kutyaiskolát stb. Ki fogja bírni 2-ig természetesen, de valószínűleg ásni fog napközben, esetleg megpróbál kiszökni.
5 - Sajnos magyarországi Malamut tenyésztőt nem ismerek, csak külföldit, de én mindenképp ajánlom, hogy törzskönyves kutyát vegyél egy olyan tenyésztőtől aki minden orvosi szűrést elvégzett a kutyáin és ténylegesen megbízható.Hívj fel pár tenyésztőt, beszélgess el velük és tudni fogod, hogy kitől érdemes és kitől nem. Drágább lesz mint egy szaporítótól, de a kutyát 14-16 évre kapod, így fontos hogy megfelelő egészségügyi állapotban legyen és boldogan élje le az életét.
Nem úgy értettem a reggeli és esti sétát hogy ennyit fogok vele foglalkozni,hanem ennyiből kifárad-e elégé hogy ne ássa fel a kertet stb
Nem tudtam hogy 14-16 évig elél ez a kutya,ennek nagyon örülök(alapból tenyésztőtöl akartam,mert tudtam hogy ez "praktikusabb",az ár meg nem érdekel ,ert egy kutyáért megéri)
Köszönöm a válaszokat!!
1. A szánhúzók szőre -a közhiedelemmel ellentétben- nem a hideg ellen véd, hanem SZIGETEL. Többek között ezért is tilos a nyírásuk. Lásd lent a cikket.
2. Szánhúzóknak a legfontosabb az, hogy testileg és szellemileg megfelelően le legyenek fárasztva. Ha ez megvan, akár lakásban is tarthatóak, bár ez azért komoly munkával jár.
3. Nem igazán. Lásd fent.
4. NEM!!! Egy kezdőnek épp elég elboldogulni egy szánhúzóval. Két kutya dupla munka és dupla gond: remekül bele tudják vinni egymást a "jóba".
5. Hazai kennelek. Romoda Csillánál az Arctic Sunshine kennelben most van alom. Azt nem tudom, van-e még foglalható kölyök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!