Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen házőrző kutyust ajánlan...

Milyen házőrző kutyust ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Nagy udvaros kertes házhoz szeretnénk egy nagy méretű házőrzőt. Lenne mellette két kistestű kutya is, ők már régebb óta megvannak. Német juhász, husky, ...? :)

2016. dec. 15. 21:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
52%

Nem értem, miért írogatnak it hülyeségeket, akik nem értenek hozzá. Kopó, vizsla, Bernát hegyi? Beengedik a betörőt. Kérdező, mennyi időd lenne rá? Suliba tudnád vinni?

A husky nem alkalmas őrziesre, a német juhász igen, de ő alapvetően munkakutya, akivel sportolni kell, meg naponta rengeteget sétáltatni.

2016. dec. 16. 06:33
 12/24 anonim ***** válasza:
58%

Husky nem házőrző.

Német juhász sem, bár benne valószínűleg jobban megvan a területvédő ösztön, de vele dolgozni is kell, kiemelten intelligens, ezért igényli is a szellemi foglalkozást, kutyaiskolát, képzést, munkát.

Házőrzőnek alkalmas fajták a nagytestű pásztorkutyák: komondor, kuvasz, közép-ázsiai juhász, kaukázusi juhász például.

2016. dec. 16. 08:22
 13/24 anonim ***** válasza:
0%

Belga juhász (malinois)

Moszkvai őrkutya

Cane corso

Dobberman

Német juhász

Kaukázusi juhászkutya

Sarplaninai juhászkutya

2016. dec. 16. 09:16
 14/24 anonim ***** válasza:
34%
Minden egész életében a kertben tartott kutya rosszul szocializálódik és beleharap az idegenek seggébe, ezért hiszik sokan, a nem arra való fajtákat házörzőnek... azért valljuk be egy rosszul szocializált bernáthegyi társasága egy idegennek nem a legbiztonságosabb... márpedig a legtöbb magyar kertesháznál élő kutyát nem sétáltatják külön sajnos, hanem egész életében be van zárva a kertbe...
2016. dec. 16. 09:26
 15/24 anonim ***** válasza:
34%
Itt agárdon konkrétan tudok egy husky-t aki egy 2*3 méteres kennelben lakik és csak azért tartják, mert ugat, ha idegen megy be a szálloda hátsó kapuján...
2016. dec. 16. 09:28
 16/24 A kérdező kommentje:
Napi szinten tudnánk vele foglalkozni, sétáltatás is megoldható. Ki szoktuk vinni őket az erdőbe, bár ez munkafüggő sajnos, hogy ki hogy ér rá elvinni őket. A korábbi kutyusokat is vittük, meg a tacskókat is. Nagyon szeretnek szagálászódni. :) Minden második szombaton van egy kutyaiskola a közelben, ahol főleg német juhászokat oktat egy rendőr, de más fajtájúakkal is foglalkozik.
2016. dec. 16. 10:23
 17/24 anonim ***** válasza:

Árulja már el valaki,hogy mégis miért lettem lepontozva??? Mi nem tetszett?

Kutyákkal foglalkozom ezer éve, azok körül amiket felsoroltam 3 fajtám is volt és többel is dolgoztam együtt!

Komolyan mondom nevetséges :D

13 voltam.

2016. dec. 16. 10:25
 18/24 anonim ***** válasza:

13-as: mali nem házőrző, hanem pörgős, kemény munkakutya.

Dobermann szintén nem házőrzésre való, ráadásul csak kertben nem tartható.

Ezeknek a fajtáknak eleve alap lenne a rendszeres tréning, képzés, munka.

2016. dec. 16. 10:28
 19/24 anonim ***** válasza:

Minden kutyának alap lenne!

Malinois nem csak,hogy jó házőrző de a legjobb személyes véleményem szerint.

Tanítom őket és nekem is van 2.

Egyetlen dobermanom 12 évesen pusztult el,sosem volt a lakásban,egy jól szigetelt kutyaól kell neki vagy egy kinti helyiség ennyi az egész.

2016. dec. 16. 10:39
 20/24 anonim ***** válasza:
És a 14-15 ös válaszok mivel érdemelték ki a lepontozást?
2016. dec. 16. 10:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!