Eltűnt a kutyám. Meddig bírja étlen-szomjan egy kutya?
4 napja már, hogy eltűnt. Azaz vasárnap. Én csak kedden jöttem haza és látom a hírt, hogy meghalt. Napokig zokogtam.
Ma viszont valami remény felcsillant. Állítólag vasárnap reggel jött a bejelentés, hogy elütöttek egy ritka fajtájú kutyát, törpespiccet, viszont a szüleim elmondása szerint délután még meg volt.
Lehet, hogy valahol még is csak életben van!
Meddig bírja étlen-szomjan egy törpespicc?
Éhen sokáig bírja, és szomjan sem fog halni, talál inni magának. Nem emiatt kell aggódnod, hanem az autók, más kutyák, gonosz emberek miatt.
Chipje hogy-hogy nincs? Már évek óta kötelező. Eszerint veszettség ellen sincs oltva, pedig az is kötelező, és már csak chipes kutya kaphat oltást.
Ha a te kutyádat találták meg elütve, nem fognak megdicsérni, az biztos. :( De kívánom, hogy megtaláld és életben legyen!
Nekem az állatorvosunk azt mondta, hogy végeztek egy kutatást labor körülmények között az amcsik, és azt találták, hogy a kutya akár 60 napig is kibírja étlen, persze jelentős fogyással, és jelentősebb hajlammal a betegségekre, de életben marad. Azonban ez ugye izolált labor körülmények közötti kutatás volt, állatorvosi kontrollal és egyéb biztonsági óvintézkedésekkel, meleg kifutóban.
Most inkább a hideg miatt aggódnék, meg amiatt h elütik, bár ha spicc, akkor a hideg annyira nem fogja megviselni, mint egy rövidszőrűt. Az autók/kamionok viszont nem válogatnak. Kíváncsi vagyok, hogy szerencsés vagy-e, és megúszta-e a tiéd a halálos ütközést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!