Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez kutyaharapásnak minősül?...

Ez kutyaharapásnak minősül? Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A szomszédom kutyája odakapott egy srácnak, mert meg akarta simogatni, de nem használta az egész fogsorát, hogy úgy mondjam, hanem csak a szemfogait, mert a pulcsiján 2 lyukat csinált. Most ez kutyaharapás, vagy csak "megkapta" a kutya? Már amiatt kérdezem, hogy ilyenkor mire lehet számítani, lehet, hogy majd feljelentik?
2016. dec. 11. 21:48
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
15%

És a kutya harapdálhat?

Tudom, mindig a gazdi a hibás, vagy a h.lye gyerek, aki hozzá mer érni!

Szerintem az összes kutyának mentelmi jogot kéne adni...

2016. dec. 11. 22:40
 22/31 A kérdező kommentje:
Ennyit erről. :D
2016. dec. 11. 22:48
 23/31 anonim ***** válasza:
11%

Örülök, hogy ennyire félvállról veszed a dolgot, akár nagyobb bajt is csinálhatott volna a kutyád.

Másrészt a nagytestű kutyákra kötelező a póráz, szájkosár, utóbbi miatt nekem rendőr is szólt már.

2016. dec. 11. 22:52
 24/31 anonim ***** válasza:
Mi a franc köze van ennek a pórázhoz? Emberünk odanyúlt a kutyához, hogy megsimogassa, ha van rajta póráz, ugyanez történik.
2016. dec. 11. 23:44
 25/31 anonim ***** válasza:
Aha, a szomszédod mi? Póráz nélkül volt, az a gazdi felelőssége ugyan, mivel elmondásod szerint a kutya így hamis idegennel szemben, azt a gazdi tudhatta, így a szájkosár+póráz hiánya az az ő felelőssége volt. Viszont a tag szintén felelőtlen volt, hogy egy nagytestű idegen ebhez csak úgy odanyúlt, így ő is számíthatott volna erre az odakapásra. Nem lesz feljelentés, ne aggódj, mert ahhoz olyan sérülés kell, amiről látleletet tud vetetni. Ez a szerencséd, hogy nem lett olyan sérülése a tagnak, és remélhetőleg az a srác is tanult belőle. A pulcsi kilyukasztása is egy olyan dolog, amivel a rendőrség nem foglalkozik. Ennyi kevés a feljelentéshez. Említettem miért. Ha pedig elkezd kötekedni, akkor ráérsz agyalni, ettől még nyugodtan alhatsz!
2016. dec. 12. 00:17
 26/31 anonim ***** válasza:
#23 - A szájkosár csak a veszélyesnek nyilvánított kutyákra kötelező, plusz tömegközlekedésen. A póráz kötelező, de lakott területen pillanatnyilag nem szabálysértés, úgyhogy a rendőr (meg senki más) nem büntethet meg miatta. Szólni mondjuk szólhat, amiatt is, ha nincs bekötve a cipőfűződ.
2016. dec. 12. 00:40
 27/31 anonim ***** válasza:
Nagy baj nem lesz szerintem, bár a rokonságban kistestű kutya harapott pórázon. Ott az történt, hogy kiment a hatósági állatorvos, elbeszélgettek a kutya gazdajaval, adott egy papírt, hogy a kutya 2 hétig karanténban van, amit akkor el is tépett. 2 hét már eltelt a harapás óta. Semmi bünti, semmi nem történt, végig az állatorvos ölében volt a kutya. Hogy egy rotinál mi a helyzet, nem tudom, nekem Corsom meg staffom van, mindkettőt le szokták támadni a hobbysimogatók.
2016. dec. 12. 08:45
 28/31 anonim ***** válasza:
Erre rendőrség nem lép semmit. Viszont a szomszédod tanuljon belőle. Lépcsőházban sem engedünk el kutyát pórázról, mert kiszámíthatatlan a reakciója.
2016. dec. 12. 11:08
 29/31 anonim ***** válasza:

Kutyát pórázon tessék vezetni az ajtóig, hülye nyúlkáló emberekre rászólni, ha túlreagálja a kutya akkor meg kellőképp helyre rakni (ez a kutya jellemétől függően terjedhet egy sima rászólástól egy jó nagy csattanós sallerig).

Én társasházban lakom, néha elengedem a kutyát már a lépcsőházban is, de csak ha nincs ott senki. Ha hallom, hogy jön valaki, azonnal visszateszem rá.

Ezért feljelentgetni senki nem fog senkit, mert ahhoz tanú is kéne, ilyen piti lukas pulóverekkel meg gondolom sejted, hogy senki nem fog foglalkozni. Közös képviselőt esetleg kérheti a szomszéd, hogy szóljon neked vagy beszólhat a jegyzőnek, de érdemi dolgot nem fog tudni elérni. Viszont a SZOMSZÉDOD is sáros, ha ilyen odakapós a kutyája, baromi nagy felelőtlenség így közlekedni vele a közös térben, szóval a jövőben gondoljon másokra is.

Én is utálom, ha kérdezés nélkül fogdossák a kutyámat, de ő max. ugat, akkor is azonnal rászólok, hogy fejezze be, ÉN intézkedem, nem kell pattognia. De ezt az odakapdosást nem szabad engedni!

2016. dec. 12. 12:57
 30/31 anonim ***** válasza:
neked helyett a kutya gazdájának
2016. dec. 12. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!