Miért mondják (itt), sok kutyafajtára, hogy bent kell tartani?
Pár napja láttam egy Dobermann-os és egy Dán dogos kérdést is ahol írták, hogy ezeket nem lehet kint tartani. Dobermann sok van itt (kisváros) ház/birtok/vagyon örzésre veszik.
A Dán dog (szomszédbe van kettő) ha kinyúlnak egy nappalit beterítenek. Van jó kis kutyaól. benne szalma meg rongyok.
Itt az a fura ha valaki beengedi a kutyát a házba.
Amig nem jöttem fel ide nem is hallottam ilyenekről. o.O
Nekem van kutyám,meg volt mindig is,de sosem engedném be a lakásban.Odakinn szabadon járkálhat,van neki zárt helyen egy fekvőhely csinálva alatta 15cm-es szivacs,pléd rajta.
A kutya nem házba való,a cicus viszont benn lakhat.:)
Azért mondjuk ezt, mert láttunk ilyen kutyákat lakásban lakni, és tudjuk, mennyivel boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak.
Az egy dolog, hogy a kutya mondjuk nem pusztul el, ha kiteszik a kertbe, vagy nem szenved látványosan, de attól még nem az lesz neki a megfelelő tartásmód.
Azért, mert nem kinti kutyának lettek tenyésztve, mint pl egy kuvasz vagy komondor. A dobermann se területőrzésre lett tenyésztve, hanem személyvédelemre - a gazdája oldalán, nem pedig kicsapva.
Persze nyilván nem fognak önmagában a kinti tartástól meghalni, ahogy a hajléktalanok is meghúzzák magukat, de azért te is jobban érzed magad bent a házban, mint kint a mínuszokban egy fűtetlen helyen.
2/2 Nem az lesz a megfelelő tartásmód???
Kérdezd már meg a szüleidet, nagyszüleidet hol tartották a kutyájukt?
Anyumék tehenet tartottak mikor kicsi voltam, jó, hogy azt nem kötik be a nappaliban, mert ez a megfelelő tartásmódja.
1., Mert szinte semmi szőrük nincsen
2., Ha a kutya bent van a házban,fejlődik a kutya-gazdi kapcsolat,ha a kutya kint van,ez általában elhidegül,nálam mindig így volt akármennyit is foglalkoztam vele
Persze egy kisvárosban/faluban mindenki begyöpösödött bunkó paraszt,aki egy állatot nem bír normálisan tartani.
Tapasztalat
Az nem baj, hogy még 25-30 éve tele voltak a faluk állatokkal, szabadban éltek a csirkék, füvet ettek,szaladgáltak.De ugyan így a disznó, kacsa, tehén. Bármi.
Hordták be a városba, élve/ feldolgozva.
Ma meg olyan húst veszel meg a hentestől ami soha nem látott napfényt, bezsúfolva több száz/ezer másikkal hízik (jó kis növekedéshormonok) együtt, nyomorog szenved.
Olyan tojás kerül a polcokra amit egy olyan tyúk tojt aki egy lépést nem tehet meg, olyan kicsi ketrecben van.
Tényleg jobb az állatok sorsa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!