Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék venni egy Labradort,...

Timido kérdése:

Szeretnék venni egy Labradort, az áll a hirdetésben, hogy a kiskutya szülei törzskönyvezettek. Akkor biztos hogy fajtatiszta?

Figyelt kérdés
És akkor ugye nem lesznek egyéb betegségei? süketség.. meg ilyenekre gondolok.
2010. máj. 1. 19:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A diszplázia egyáltalán nem látszik kölyök korban! Minim 1, inkább 2 éves korban kezd kijönni a kutyán! Egy pár hetes kölykön te még semmit nem láthatsz, de még egy pár hónaposon sem feltétlenül. Talán a PRA, amire lehet már fél éves korban is következtetni, de a legtöbb betegség csak jóval később jön ki. Minek kockáztatni?
2010. máj. 2. 10:41
 12/16 anonim ***** válasza:

Volt nekem egy neves tenyésztőtől a /kennel nevét nem írom ki/ való német juhász kutyám természetesen tk.vel!

Gyönyörű küllemmel rendelkezett,minden tökéletes volt benne,az idegrendszere is szuper,imádtam őt!Aztán egyszer csak 7 évesen elkezdett furán imbolyogni járás közben a fara,már nem bírta a nagyobb sétákat,láthatóan fájt a hátsó fele!Elvittem több orvoshoz kiderült hogy d.p-s!Amikor már nem segítettek a gyógyszerek jött a műtét!Nagy bánatomra nem vált be ez sem így 8 évesen el kellett altattatnom!7 év után most szántam el magam hogy újra kutyázok!És úgy gondoltam hogy most inkább egy olyan helyről veszem ahol még nem volt alom,szűrtek a szülők,és még a szülők származásának is utána tudtam járni!Én úgy hiszem jól választottam és bízom benne hogy hosszú boldog éveket fogunk együtt tölteni származási lap nélkül is!

20.24-es voltam

2010. máj. 2. 12:36
 13/16 anonim ***** válasza:
Tenyésztésbe is belevonnak olyan kutyákat akik keresztezéséből ELŐFORDULHAT DP, de ez nem biztos, erre azért figyelnek! De egy szaporítónál sokkal nagyobb az esély. Ha tutira akarsz menni, meg kell nézni h az ősöknek milyen csoportban van a DPjuk.
2010. máj. 2. 13:19
 14/16 anonim ***** válasza:

A diszplázia nem csak genetikailag öröklődik. A helytelen táplálás és a túl korai megerőltetés következménye is lehet. Ezért van az, hogy szűrt szülőknek is lehet dp-s kölyke. A szűréssel egy rizikófaktor kizárható, de emellett a helyes étrend és a következetes terhelés is hatalmas fontossággal bír.

Tenyésztő és tenyésztő között is van különbség, gyengébb minőségű kölyök a legjobb párosítás ellenére is előfordulhat. A tenyésztő és jó tenyésztő megkülönböztetéséhez pedig kell némi tapasztalat. Jól kell ismerni a fajtát és akkor könnyebb megítélni, ki az, aki tényleg mindenre figyel és ki az, aki csak bizonyos tulajdonságokra asszociál a tenyésztésben.

2010. máj. 2. 13:38
 15/16 A kérdező kommentje:

Nekem van egy pont ugyan ilyen csonterősítő tablettám :

[link]

Úgy gondoltam, hogy naponta egy tablettát adnék neki, hogy a csontjai jól fejlődjenek. Mit gondoltok?

2010. máj. 2. 17:34
 16/16 Akiteki ***** válasza:
100%

Attól mert azt mondják, még mindig több esélyes a dolog.

1. Nincs törzskönyvük, csak mondták.

2. Van törzskönyvük, de lehet hogy nem azok a szülők, esetleg besegített egy kóborka.

3. Van törzskönyvük, de tenyésztésre alkalmatlanok.

Ne vegyél ilyen helyről kutyát, csak ahol a kölyöknek is van törzskönyve, a szülőknek szűrési papírjai az öröklődő betegségekre és szerződésben vállalnak kártalanítási garanciát a betegségek esetén.

2010. máj. 3. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!