Mit tegyek ha egy kutya oda jön hozzánk séta közben?
Szóval eddig nem tudtam de ma rá kellett jönnöm hogy a kutyám már nem olyan barátságos mint volt. Nem mondanám agresszívnek de nem tudom minek is kellene vennem a mostani viselkedését. Szóval séta közben egy udvarból kirohant egy német vizsla kölyök egyenesen hozzánk. A kutyám reakciója és viselkedése enyhén szólva is katasztrófa volt habár nem ez a kérdés, ugrált kapkodott a másik felé, morgott mint a megháborodott és forgott össze vissza. Na most a gazda hívogatta a kutyát aki telibe szarta a hívást és annak ellenére hogy én már vagy 2 perce ott szenvedtem a kutyájával ki nem jött volna csinálni valamit...persze haladni nem tudtam mert hasra estem volna a kutyámban. Az a gond hogy nem az első hogy ilyen történik velem. Mit tudnék tenni hogy gyorsan és hatásosan kikerüljünk az ilyen szituációkból?
egy másik témához kapcsolódó kérdés. Kutyaiskolába járunk, viszont most csak az ugatásról szoktatjuk le. Viszont a kiképző elfelejtett szólni hogy mi a fenét tegyek akkor ha egy kutya 3-4 méternél közelebb kerül mert olyankor a klikk meg a jutalom már nem sokat segít. Ott csak a kerítés másik felén lévő kutyákat látta és mindig csak 3-4 méter távolságra voltak. Viszont a "valóságban" olyan sikátorokban is közlekedünk ahol a kutyák szinte súrolják egymást, ilyenkor mi a fenét tegyek? Januárig nem kell kutyaiskolába mennünk azt mondta a kiképző hogy klikkerezzünk itthon hisz én és a kutya is értjük de azt nem mondta hogy mit tegyek ilyen esetekben. Előre is köszi.
Az előző vizslás esetnél esélyem sem volt elővenni a klikkert és a jutalmat...
Valódi kutyaiskola kellene, ahol a kutyát szocializálják is, és ahol a nevelésről is szó van. A klikker nagyon jó tanításra. Tanításra, és nem nevelésre! A kettőt nem kellene össze mosni.
Egyébként mégis milyen iskola az, ahol ha jól értem csak pórázon találkoznak a kutyák, nincs semmi szocializáció és semmilyen nevelési problémával nem foglalkoznak megfelelően?
"Elvileg ha minden jól megy január-február körül bekerülünk egy mentett/menhelyi kutyákból álló csoportba és ott lehet majd szocializálni, viszont amíg ugat,forog,ugrál csak zavarná a többi kutyát így az felejtős" - sajnos ez a 22-es csapdája. Míg nem szokja meg más kutyák társaságát, nem tanul meg kommunikálni velük, addig ilyen izgatott lesz, ugatni, forogni, ugrálni fog. Máshogy nem lehet ezt intézni, mint más kutyák között.
Kérdésem: mit teszel te ilyenkor? Pl. a vizslás esetnél, vagy bármely más esetnél, amikor a kutyád így viselkedik egy másik kutya láttán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!