Miért találtam rajta kullancsot?
Van egy mafla német juhászom, aki a bozótos hőse. :) Megfelelő védelemmel látom el, vagy spot on, de ha éppen hisztisebb, vagy én vagyok béna, akkor nem biztos hogy 100%-osan tudom bekenni vele a kuttyot, ezért vettem 5000 (!) Ft-ért kiválló minőségű nyakörvet. Tudjátok ez az a hét hónapig hatékony, havonta meghuzogatós nyakörv. Nos. Ezt használjuk úgy általában. Pár hete vettem egy vadi újat, mert a spot on-t meg kellett volna ismételni, és gondoltam az a biztosabb, ha nyakörv van rajta. Ehhez képest ma egy akkora kullancsot szedtem ki belőle, mint a ház. Eléggé aggódós gazdi vagyok, kicsi szemem fényét mindig szemmel tartom, hogy van-e valamilyen változás a viselkedésében, mert akkor irány a doki.
Nem akarom túlreagálni a helyzetet, de az ismerősöm kutyáját elvitte a babesia, másik ismerősömé Lyme kóros lett.
Hogy lehet, hogy egy gagyinak egyáltalán nem nevezhető nyakörv ellenére kullancs van a kutyámban? Úgy tudom nem lehet spot ont és nyakörvet egyszerre alkalmazni. Most akkor mit tegyek? Ennyi erővel nem is kell(ene) nyakörv...

Nekünk is Kiltix van a kutyánkon,és elég sok kullancsot találtunk benne tavasszal.Viszont egyik dög sem volt fertőzött,szóval a kutyának nem lett baja tőlük szerencsére.
Én sem értem,hogy hogy van ez a nyakörvvel.Viszont bolha tényleg nincs benne.

szerintem akkor a közepes méretű nyakörvet vettétek, valószínűleg a legnagyobb kell már
nekünk is volt, 8 hónapig jó volt, csak egy alakalommal volt kullancs, de akkor levettük a dögiről a nyakörvet, mert fürdeni akart a tóban és elfelejtettük egy hétig visszatenni - közepes méretet kaptak 9,3 és 8,2 kg-osak a kutyák és az állatfelszereléses csaj már a közepeset ajánlotta, nem a kicsit.

ma 22:27! amit irtál az tévhit.
A bolha nem megy a kutya szeméhez inni.. és a kullancs bárhol megtelepszik ahonnét vért tud szivni (háton is, de leggyakrabban has, attól is függ hol pottyant rá)
a nyakörvek hatóanyaga eloszlik a kutyán, behatol a bőrbe és a faggyúmirigyeken keresztül válik ki mint a spot on-ok.
Kérdező! Valószinüleg a Kiltix is, csak a kullancsok bizonyos fajtái ellen jók.
Azt tudni kell, hogy a Ixodes ricinus és a Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus a leggyakoribb és ezek terjesztik a lyme kórt, babéziát- általában ezek ellen hat a kullancsirtó, de nyakörvtől-spot ontól függ, hogy melyik fajta ellen még.
Tehát lehet, hogy teszem azt Haemaphysalis punctata - kullancs ment bele a kutyádba, de ez nem terjeszt betegséget (jó ebben soha nem lehetünk biztosak) és ez ellen nem is hat a nyakörv.
Én pl. Scalibort vettem, az két fajta ellen jó, papiron. De eddig ami kullancs belement az el is pusztult.
Ne

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!