Nem bírja a gyomra a nyerset?
A kutyám 5 hós. 3 napja nyersezik,ami eddíg vadhúsból állt főzve,ebből kb mindennap 4-5 kis kockára vágott husi kapott,4-5 csirkelábat,pár db csirke májat,pár db csirkezuzát,fél almát. Kb egy adagra ennyit kapott. 3 napig ez jól is ment,de mára rá sem ismerek...Tudni kell,ő egy zabagép,bármit megeszik amit elé rakok,de ma már reggel öklendezett(lehet h hányt is,nem láttam) és most a vitaminja sem kell neki,a kajájához meg hozzá sem szagult. De most nem kapott reggel nyerset az öklendezés miatt,picit megijedtem h a nyers az oka. Egyebek között nem túl levert,nem túl gyenge de azért látszik h baja van. most behoztam a házba h lassam eleget iszik-e.
Nem tudom jelent-e vmit de a hasa negállás nélkül morog. A doki csak délután tud kijönni.
Nem a nyerset nem bírja, hanem azt, hogy nem csinálod helyesen az átállítást. Eddig tápot evett. Ezek után ÁTÁLLÍTÁSKOR KEZDÉSNEK 1-2 HÉTIG CSAK EGYFÉLE HUSIT és könnyen emészthető csontost adunk, ami hacsak nem allergiás, a csirke, allergia esetén nyúl javasolható. Ezek ugyanis viszonylag könnyen emészthető húsok. Tehát kezdetnek kaphat csirkemellet, combot csontja nélkül, csirkenyesit és hozzá csontosnak csirkemellcsontot, csirkenyakat, kisebb darab farhátat kevés bőrrel. Esetleg a zúza még kis mennyiségben belefér az első héten, az kicsit szívósabb husi ugyanis.
Első héten nem adunk: belsőséget (pl. máj), nehezebben emészthető csontost, amit nem biztos, hogy jól megrág (pl. láb), zöldséget, gyümölcsöt, másféle húst, pláne nehezen emészthető erős húst, mint a vad, táplálékkiegészítőt. Ezeket egyesével, apránként vezetjük be, ha az induló husit/csontost már gond nélkül emészti! Erre az átállási periódusra egyféle hússal azért is szükség van, mert azt is ki kell tapasztalni, milyen hús/csontos arányok a legjobbak az adott kutyának, ugyanis ebben egyedi eltérés van.
Főtt és nyers húst nem keverünk, mert más az emésztésük. Felteszem a vadhúst azért főzted, mert nem lehet tudni biztosan, van-e benne vaddisznó, ez így helyes is, de ne add egyszerre nyerssel és ne add átálláskor.
Ha a másik kutyáddal nyersezel, ezekkel az alapvető szabályokkal illene tisztában lenned, a kölykök nyers etetése alapvetően nagyobb körültekintést igényel, mint egy felnőtt kutyáé. Erősen javaslom, hogy olvass utána, pl. Facebook Barfos csoportjaiban.
Akkor a nagyobbikkal is elrontottam a kezdést :/
Nem tájékozódtam,csak megkérdeztem az állatorvostól,hogy kell nyerssel etetni egy 5 hós kutyát. Akkor aztmondta (7 hónapja),hogy csirkét nyersen,vadat főzzem. Kérdeztem,hogy minden mehet neki? Aztmondta igen,"kicsi farhát,kicsi máj kicsi zuza"csak a sertést kerüljem vagy ha adok akkor főzzem meg. Ja meg h mindennap adjak csontosat.
Ugyanúgy tettem ahogy mondta. Az elsővel is ugyanígy kezdtem. Mondjuk ő már nagyon sokfélét kap.
Ezek szerint elszúrtam. A nagy akkor elég jól viselte :/
Vagy szívósabb a gyomra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!