Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit jelent az, h zárt bőrűek...

Sz.rózsa kérdése:

Mit jelent az, h zárt bőrűek a kutyák?

Figyelt kérdés
Mert állítólag! azért nem fáznak 2-3 fokban v akár mínuszban a tacskók is, mert zárt! a bőrük. Sztem igenis fáznak, nem jó kedvükben dideregnek a hajléktalan kutyák v a fűtetlen kutyaházban lévők. V rosszul gondolom?

#fázás #zárt bőr
2016. nov. 23. 03:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Neked van igazad, egy kistestű vagy rövid szőrű kutya igenis fázik. Nem tudom, mi lehet az a zárt bőr, ilyet még nem hallottam.
2016. nov. 23. 05:33
 2/12 Manka68 ***** válasza:
100%
Még nem hallottam ezt a kifejezést, de csak arra tudok gondolni, hogy nem tudnak izzadni. Ezért kell nagyon vigyázni nagy melegben, mert csak lihegéssel tudják magukat hűteni. De szerintem ez a hideg ellen nem véd.
2016. nov. 23. 06:15
 3/12 anonim ***** válasza:

fogalmam sincs mit jelent az a zárt bőr.

de pl. a labi nem egy fázós fajta kutya. valamelyik nap megsajnáltam, hogy hú de fúj a szél meg esik is, gondoltam beengedem. erre körülnézett a konyhában és miután végzett, kikéredzkedett. ez van :)

2016. nov. 23. 06:35
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen kifejezés nem létezik, csak azok találták ki, akik kirakják a hidegbe a szerencsétlen, rövid szőrű kutyáikat...

Nekünk voltak tacskóink, igenis fáznak kinn a hidegben. Amíg mozogtak, rohangáltak napközben, nem volt gond, de mikor eljött az este... szerintem megfagytak volna kinn éjjel.

A nagypapám nem szerette az állatot a házban, de a kutyáknak volt helyük a tehénistállóban, ahol télen sem volt soha 12-15 foknál hidegebb. Vagy a szalmában aludtak, vagy olyan is volt, hogy a fekvő tehén hátán :) soha nem bántották a jószágot, s a tehenek sem őket.

Szerintem az, hogy a kutya fázik-e kint, a szőrtípusától függ, nem attól, hogy a bőre milyen, Ez csak egy kifogás, amivel az emberek a lelkiismeretüket próbálják nyugtatni.

2016. nov. 23. 07:14
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. tolsónak: na, azt megnéztem volna, ah a kutyus kisétál nagy kegyesen, kicsit értetlenkedve, h most ezt miért kellett?! ;-) Mindenkinek: akitől hallottam nem egy észlény, nem bántásként, de ennyire nem... A hosszú és tömött szőrű kutyuk természetesen rendben vannak e téren.
2016. nov. 23. 07:18
 6/12 A kérdező kommentje:
Bocsi, utolsó előttinek akartam írni. Utolsó: sztem sincs ilyen kifejezés, s mindenben igazad van. Megkérdezzek egy állatorvost, h van-e zárt bőr? ;-) Szánalom amúgy!
2016. nov. 23. 07:29
 7/12 anonim ***** válasza:

6) hozzáfűzném: pedig 3 hónapig velem lakott a szobában, de úgy döntött jó neki kint. pedig úgy ment a kinti helyére, ha akar estére visszajöhet. nem akart.

egyébként ő ilyen perverz, hogy kiül az esőre és úgy bámulja az eget :)))

igaz kint meg van egy teljes saját "szobája": fotel, matrac, csak úgy kirakott irodai gurulós szék....mit gondolsz melyikben alszik? perszehogy a székben.

kis dilis :))))

2016. nov. 23. 07:47
 8/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ne kérdezz meg állatorvost, mert hülyének fog nézni :) Ilyen nincs, hogy zárt bőrűek és nem fáznak. Nem tudom, ki találta ezt ki. A tacsik pedig igenis fáznak hidegben, mint ahogy az összes kistestű és/vagy rövid szőrű kutya.
2016. nov. 23. 07:59
 9/12 A kérdező kommentje:
Lehet vállalom a hülyének nézést. Név nélkül, általánosságban talán nem olyan gáz... ;-) Ha így lesz, megírom nektek, mire jutottam. Ha van zárt bőr, sztem is kizárólag az izzadási képességükre vonatkozhat. Na, de majd látjuk! Tényleg dilis a kutyud 6os, de ha neki így jó, kicsit extrémbe nyomulva... ;-)
2016. nov. 23. 08:13
 10/12 A kérdező kommentje:
helyesb.: 7es
2016. nov. 23. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!