Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kistermetű, benti...

Milyen kistermetű, benti kutyát ajánlanátok?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok. Egyedül élek, és kiskorom óta szeretnék egy benti kutyust. Nem vagyok az a "kapok egy háziállatot és leszarom" féle ember. Nővérem az aki mindíg kapott mindenféle állatot; kutyát, teknőst, halat stb... Mindegyik rámmaradt és azokat is gondoztam. Szóval idő, türelem, és odaadás téren nincs probléma. Egyedül élek és ebből sokféle irányban kilehet indulni. A mostani lényeg hogy muszáj egyedül élnem a szüleim kint dolgoznak külföldön a nővéremmel együtt. Én itthon maradtam mert tanulok természetesen. De nem jó egyedül élni és lelkileg csak leépít a magány. Ezt felerősíti az hogy évek óta kutyust szeretnék. Mkst eljutottam ida hogy megengedték, de nem tudom milyen fajta lenne jó nekem. Tacskóra, west highland white terrier, yorkshire terrier ilyenekre gondoltam eddig. Mindegyik fajtának utána jártam jellemileg mindegyik jó nekem. A legfontosabb hogy a árható élettartam a legtöbb legyen természetesen, és gondoltam kikérem mások vélemémyét is. Előre is köszönöm a segítségeteket.
2016. nov. 19. 19:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ha tenyésztőtől veszed, egyik fajta sem lesz egészségileg problémás. Az allergia is főleg a szaporított kutyákra jellemző. Ebben az esetben 150+os vételárral kell számolnod. A másik opció az örökbe fogadás. Felnőtt kutyánál előny, hogy már túl van a "gyermek betegségeken", mint például az állandó rágás. Hiába a sok rágóka, mint tudjuk, a "gyereknek" úgyis mindig az kell, ami tilos.... :) Mindhárom fajtában korrekt, jól működő fajtamentés van, keresd őket bizalommal. Íme egy örökbe fogadható Westie, például:

[link]

Ha nem csak ebben a három fajtában gondolkodsz, és akár keverék is szóba jöhet, még több a lehetőség. Ők például a full teltházas ózdi gyepin csücsülnek, ahol folyamatos az altalás-veszély. Amennyiben esetleg onnan választanál, vannak ismerőseim (a kutyák gazdához jutását segítik), akik bárhová az országban megszervezik a szállítást:

[link]

[link]

[link]

2016. nov. 20. 10:36
 12/12 anonim ***** válasza:

Törpe uszkár :)

Nem hullik a szőre, a 2. legokosabb kutyafajta a border collie után, imád tanulni, társasági kutya, de nem kifejezetten öleb. Energikus, de könnyen lefárasztható. Családi kutya, és szerintem a megjelenésre is csodaszép. :)

2016. nov. 21. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!