Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy taníthatnám be a kutyámat?

Hogy taníthatnám be a kutyámat?

Figyelt kérdés

Van egy 4 éves bobtail kutyám és őt szeretném valamire beidomítani, de nagyon lusta...

Vettem neki egyszer labdát, elgurítottam, mire ő csak utánnanézett és elment aludni... :D

Később próbálkoztam, de semmi. A válasza ugyanaz volt.Mindenféle dolgot kipróbáltam vele játszani, de semmi nem érdekli. Gyakran viszem el az erdőbe sétálni. Ott viszont elemében van, de az erdőben sincs kedve a labda után futni. Itt is nézi, amint elgurul valahova, aztán rámnéz, mintha nekem kellene odamenni :D

Hogy lehetne játékosabb kedvűvé tenni a kutyust?

2010. ápr. 29. 15:38
 1/4 anonim ***** válasza:

szia!

Szinte minden kutya motiválható jutalomfalattal, ha eléggé éhes hozzá. Próbáld ki hogy mielőtt foglalkozni szeretnél vele előző este nem kapjon vacsorát. Jutalomfalatnak használhatsz egészen apróra vágott virslit, sajtot, vagy az én kutyám oda van a píritott sertésmájért.

Nagyon jól lehet klikkerer tanítani a kutyusokat különböző trükkökre.

[link]

2010. ápr. 29. 15:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha kaja mániás könnyű dolgod lesz. :D

Az én kutyusomnak két napig még nasit is alig adok, és akkor sem igazán érdekli a juti falat, csak a LABDAAA!

2010. ápr. 29. 15:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Rendben, ki is próbálom, köszi a válaszokat! :)
2010. ápr. 29. 15:51
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem 2 kutyám van. Az egyik jutalomfalattal lett betanítva, de 6 éves korában átszokattam a klikkerre, amivel tényleg könnyebben lehet bármire megtanítani, és 2 nap alatt 4 új parancsot tanítottam meg neki, amit addig életébe nem tudtam volna. Van egy násik, 6 hónapos, és jutalomfalattal van tanítva,de át fogok térni a klikkerre neki is. Nehéz csontozatú kutya (staffordshire terrier), szóval eleve nehéz neki megtanítani a feksziket, de a testvére már 4 hónaposan nyomta a feküdj!-öt... a 6 éves kutyám nagyon szeretett labdázni, de amint 2 éves lett, csak figyelte, ahogy elrepül a labda, néha utánna futott, de nem hozta vissza... néha fut még vele 2 kört az udvaron, de ennyi...

Én a jutalomfalatos kiképzést ajánlom, ha nem tudod hogy kell a klikkert hazsnálni. A jutalomfalatos is jó... az alapokat meg lehet tanitani azzal, de a nehezebb parancsokat/trükköket nem ajánlom.

Ha nem szeeret labdázni, akkor kölyökkorában sem sokat játszhattál vele, vagy elunta az egészet. Eg idő után az okosabbak rájönnek hogy nincs értelme, és abbahagyják XD.

SOk szerencsét!!

2010. ápr. 29. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!