Adhatom nekik a vadhús nyesedéket és a csirkemájat is nyersen? 4 és 7 hósak.
Ha a vadat így vetted, hogy "vadhús", akkor mindenképpen csak teljesen megfőzve szabad adni, mintha magadnak főznéd, mert lehet benne vaddisznó, ami az Aujeszky-vírust, az álveszettséget okozó vírust hordozhatja, ami gyógyíthatatlan. Ha megbízható helyről tudsz venni konkrétan szarvast vagy őzet például, az 2-3 heti fagyasztás után adható nyersen. Ez a fagyasztás a férgeket öli meg. Persze negyedévente amúgy is szükséges féregteleníteni, szóval ezen a téren nincs mit aggódni.
Csirkemáj minden további nélkül mehet nyersen, de ha még nem ettek, egyszerre csak kis darabot (falatnyi) kapjanak a kajájukhoz, mert a belsőség könnyen okozhat hasmenést. Ha a kis mennyiség nem okoz gondot, akkor kaphatnak később többet.
Hús és belsőség mellett ugye csontost is adsz, vagy csontlisztet/tojáshéjport? Fontos a kalciumbevitel, mert a húsok és belsőségek foszfortartalma magas, amit ellensúlyozni kell a megfelelő Ca:P arány biztosításához a szervezetben, plusz magukban a hús és belsőség hasmarshoz vezetnek, ha nincs, ami fogja a székletet.
Köszi a válaszokat!
Megfőztem a vadhús nyesedéket amit egyébként fagyasztva vettem. Megfőzve porcióztam szét és fagyasztottam le is. Így jó? Nem kapnak csontlisztet:( ez hiba? Ha igen akkor a holnapi nap folyamán veszek is nekik. Viszont vitaminnal "tömöm" őket. 1 hete kezdtek nyersezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!