Golden Retriever ivartalanítása?
Hány hónapos/éves kortól lehet ivartalanítani egy goldit?
Veszélyes az ivartalanítás?
Nagyon minimalis (de tenyleg elhanyagolhato 100000-bol jo ha 1 eset) a veszelye, ha baj van ott altalaban mas okbol kifolyolag lehetseges. Rutin mutet.
Az ido az nagyon eltero, van aki mar az anyamehben ivartalanitana, van aki 4-6 honapos koraig var (talan ez a legelfogadottabb) van aki megvarja az ivarerettseget es utana. Konzultalj az orvosoddal es szerintem az o velemenyere hagyatkozz elsosorban.
Ahogy az előző válaszoló írta, kérdezd meg az állatorvost! Ő el fogja mondani, hogy melyik opciót javasolja. A mi dokink az ivarérés előtti műtét mellett tette le a voksát, de ránk bízta a döntést. Mindkét kutyánk 5 hónaposan lett ivartalanítva (szuka és kan)
Amitől kicsit tartottam, hogy a kan majd nőies lesz :) egyáltalán nem így lett. Mély hangja van és teljesen férfias az alkata is. Kb. 2 nap alatt mindkettő felépült. Pont úgy viselkedtek, mint előtte. Jó lenne, ha valaki pár napig ott lenne mellette, mert van olyan kutya, aki piszkálja a varratait és azt nem lenne jó, ha kiszedné. Nekem a kan kutyus gallér szélével vakarta a sebét, ha egy pillanatra levettem róla a szemem.
De hamar túl vannak rajta, csak az első pár napban érdemes fokozottan figyelni rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!