Titeket mi érdekelne tudnátok segiteni?
A suliban évesmunkát kel csinálni én úgy döntöttem a kutyákról adok elő viszont nemtudom milyen témák legyenek ami az embereket is érdekelné.
Tudnátok olyan kérdésseket témaköröket írni ami titeket foglalkoztat/érdekel.
Esetleg tanácsot is adhatok hozzá aki tud jólenne :)

Szerintem az egyik legérdekesebb a kutyatartás összehasonlítása Magyarország és Németország között. Ebbe akár beletartozhat a szaporítás, tenyésztés különbsége is.
Ezenkívül a különböző kutyafajták (célszerűbb a legnépszerűbbeket választani) összehasonlítása, vagy hogy hogyan változtak az évek alatt.

Kérdező! Ebben az "éves munka" dologban minek is kell pontosan szerepelnie? Nem mindegy, pl. hogy egy infó órára kell egy csilli-villi prezentációt készíteni, minél változatosabb eszközöket használva vagy az az elvárás, hogy te is tegyél hozzá néhány saját gondolatot, kutatást.
Utóbbi esetben regélhetnél pl. kutyanévadási szokásokról: kutyanevnap.hu top 20 kutyaneveinek összevetése a saját környezetedben használt kutyanevekkel, kutyanévadási szokások változása (adatokat az Etnographia folyóirat ősrégi számaiban találsz, Etnographia folyóiratot pedig nagyobb könyvtárakban, múzeumokban), idézhetnél Winkler Róbert, kiemelhetnéd a legviccesebb és a legmeghatóbb sztorikat stb. Nyilván ez kevésbé hasznos, mint a tenyésztő vs. szaporító vs. menhely (amennyiben keverékekről is szó van), de nagyobb tered is van önálló munkát végezni.

Szerintem jók az eddigi válaszok, de a legkirályabb, ha saját magad érzel rá. Ehhez azt javaslom, hogy beszélgess egy-két osztálytársaddal, hogy mi érdekelné őket, illetve Te is gondolkodj el azon, hogy Téged mi érdekelne. Segíthet, ha a környéketekkel is kapcsolatos pl. ha sok a kóbor kutya, utánaolvashatsz ennek a problémakörnek és hogy hogy lehetne megoldani.
A válaszadók itt már jártasabbak a témában, nem ugyanaz érdekli őket, mint a diákokat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!