Törpeuszkárom kb.2-3 éve allergiás. Vakarózik, a hasán és a comb belső részén kihullik a szőr és pirosas lesz. Eközben a füle is sokszor begyullad. Mire lehet allergiás? Hogyan tudnék neki segíteni? Természetes megoldások, homeopátia is érdekelne.
Az én kutyám pl házi por allergiás...volt...
legegyszerűbb ha csináltatsz tesztet....
Elég sok "adalékra" allergiás lehet a polleneken és a fűféléken kívül ami a tápokban van. Pl búza, kukorica és hiába bárányos a táp át kell nézni az összetevők listáját rendesen, mert sok bárányosban azért még ott van a csirke is és ez az egyik legfőbb allergén.
Én házi koszttal (legyen ez főtt/BARF szerinti etetés) vagy monofehérjés táppal próbálkoznék pl Trovet.
A szőrére meg táplálékkiegészítőnek biztos adnék lazacolajat, csodát nem tesz magában, de sok pozitív hatása van. Ezen kívül még immunerősítő készítményeket kúraszerűen vagy folyamatosan, ez lehet élőflórás (kaukázusi) kefír -lehetőleg házi-, béres minera csepp, immunovet, vetri dmg...
Ha van rá pénzetek akkor érdemes csináltatni egy teljes körű allergiavizsgálatot is.
Mikor nekünk volt allergia problémánk akkor egy homeopata állatorvos teljeskörű életmódváltást javasolt, amit részben meg is fogadtunk, de teljesen még nem tértünk át. Vagy annak köszönhetően, vagy annak hogy jó pár allergén növénynek lejárt a szezonja vagy esetleg másnak de szerencsére minden bajunk megszűnt.
A környezeti tényezőket vizsgáltátok már? Ismerősöm kutyája pl a pamutra is allergiás meg szinte az összes penészgombára, de hallottam már fűallergiás kutyáról is...
Köszönöm a segítséget! Az allergiavizsgálat kb. mennyibe kerül? Úgy emlékszem az állatorvosunk is mondta, hogy elég drága, mert valahová el kell küldeni a vérmintát... ők nem csinálnak ilyet.
Tápból egyébként Select Goldot kap, pont azért, mert nincs benne csirke hús. Az állatorvosunk azt tanácsolta, legalább 3 hónapon keresztül próbálkozzunk egy típusú fehérjével, utána ha nem múlnak a tünetek, akkor másikkal pl. van még ebből lazacos is. De ajánlottak még olyan tápot is, amiben a fehérje olyan eljáráson megy keresztül, hogy az állat szervezete nem ismeri fel az eredetét, így kizárt az allergia, Pet Balance Medica erről tudtok valamit?
Mindenesetre az állatorvossal beszélni fogok az allergiavizsgálatról, mert attól tartok ha nem ételallergia, akkor hiába is váltogatom neki a tápokat.
A select gold nem biztos, hogy a legjobb választás, van benne "állati eredetű zsíradék", ami szintén származhat csirkéből és "állati proteinek" aminek a forrása megint ismeretlen...
Nálunk a teljeskörű allergiavizsgálat 35e Ft körül volt pár hónapja (akkkor néztem utoljára), nem olcsó, de egyszerűbb és még mindig olcsóbb ezt elvégeztetni, mint évekig váltogatni a tápokat és gyógyszerezni a kutyát.
Miért mondott az állatorvosod 3 hónapot? Az összes általam ismert orvos 30napos diétákat ír elő, hisz ha valami nem válik be azt ennyi, sőt már kevesebb idő alatt is észlelni lehet, és ha sikerült megtalálni a megfelelő étrendet, akkor egy hónap alatt már lehet észlelni a pozitív változásokat is.
Szerintem konzultálj egy másik állatorvossal, aki el is tudja végezni a vizsgálatot és kérd ki az ő véleményét is.
De egy törpeuszkár nem túl nagy kutya, én biztos eleinte megpróbálnám magam összeállítani az étrendjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!