Az agyam eldobom,mi van az emberekkel?? Hannah Montana vett egy korcs kiskutyát és most ebből csinálunk divatot?
Na neee...oké,hogy így jöttek létre a fajták,de már minek ennél több fajta? Nem hiszem el,hogy van olyan ember,aki nem talál magának megfelelőt.
És így sincs elég agyonszaporított kutya...
Másrészt ezzel szerintem tönkreteszik az uszkár és máltai tenyésztőket is. Mondjuk eleinte biztos egy vagyon lesz egy ilyen kiskutya,és jó majd ha a két oltást megkapják.
Nem tudom,ki hogy van vele,de engem ez felháborít...divatkutyát csinálnak egy keverékkutyából,amiért ráadásul horror összegeket fognak elkérni a pénzéhes majmok. Szép...
Rákerestem a gugliban. A hannah montana valami filmsorozat.
2010. ápr. 28. 21:32
12/15 anonim válasza:
utálom a hülye tinip.csák nyávogását, botladozását filmekben, nagyarcúságukat, és hogy még van, akinek ez tetszik is... kíváncsi vagyok, hány"maltipoo" van a menhelyeken.a több, mint egymillió kóborkutya között azért csak van...
miért szeretnek az emberek tőlük hajszáálnyival sem jobb, értékesebb embereket imádni? és miért kell az összes többi után menni? miért van ez a birka-effektus?
2010. ápr. 28. 22:59
13/15 anonim válasza:
Én külföldön élek és az egyik kutyám egy mentett Lhasa poo. Ő egy lhasa apso és uszkár keverék. Az ilyen keverék kutyákat itt tényleg designer dogs-nak hívják, bármennyire is undorítóan hangzik :-( Mivel a szaporítók és a rengeteg beteg kutya itt is hatalmas probléma, így ezek a keverék kutyák azért "jöttek létre", mert úgy gondolják hogy ők egészségesebbek és hosszabb ideig is élnek.Az egyik szülő pedig azért uszkár szinte minden esetben, mert a bundája hipoallergén így kevesebb az esély arra, hogy szőrallergiát vált ki. Keresztezik őket spániellel, labradorral is, nemcsak kisebb társasági kutyákkal. Nálunk már rengeteg ilyen kiskutya van a menhelyeken :-( Viszont az esetek 90%-ban már eleve ivartalanítva kerülnek be, mert itt mindenkinek teljesen természetes, hogy nem csak a kötelező oltásokat adatják be, hanem minél előbb ivartalaníttatják a kutyusokat. Meg persze azt sem szabad elfelejteni, hogy csak az első generációs keverékeket lehet eladni borsos áron.....Az ő leszármazottaik már "nem érnek semmit a piacon"...Nagyon szomorú és elkeserítő ez az egész jelenség és még szomorúbb, hogy ez most már Magyarországra is kezd begyűrűzni :-(( Itt azért ez az egész már elért arra a szintre, hogy jóérzésű ember soha, semmilyen körülmények között nem venne ilyen designer kiskutyát, de sokszor fajtatisztát sem, hanem az első út az mindig valamelyik menhelyre vezet. Sok iskolában már oktatják a felelős állattartást, nevelik a kicsiket arra, hogy hogyan kell jól szeretni az állatokat. Remélhetőleg azok a gyerekek nem fogják tárgyként kezelni az állatokat és nekik tényleg jelenteni fog valami hogy "Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél".
2010. ápr. 29. 14:23
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Utolsó válaszoló,neked is köszönöm. Jó lenne ha az állatartási kultúra Magyarországon is kicsit pozitív irányba indulna meg. És valóban ott kéne kezdeni,hogy az iskolákban bizony megtanítják a felelős állatartást. De amíg ez van a hírekben,meg a Győzike aki csak úgy fedeztetné a kutyáját,addig szerintem felejtős a dolog.
2010. ápr. 29. 19:56
15/15 anonim válasza:
Most mit vagy ezen annyira fellázadva???!
Ne foglalkozz az ilyesmivel,hülyeségeken húzod fel magad.
Ha meg valaki létre akar hozni egy új fajtát,az az ő dolga,el kell fogadni aztán kész,max nem veszel ilyen kutyát.
Most meg jól hízott a májad,hogy az összes válaszoló(rajtam kívül)neked adott igazat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!