Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német juhász kiskutyánk lesz!...

Német juhász kiskutyánk lesz! Ezekre a kérdésekre tudnátok válaszolni?

Figyelt kérdés

Majd tavasszal akarunk beszerezni egyet. Nagyon szeretném, hogy egészséges legyen és hogy jól legyen tartva. Első kutya lenne. Először is sajnálom, hogy ennyire estlen vagyok. Nem találtam olyan helyet ahol részletesen leírták a fajtának a tartását. Össze vissza lesznek az információk. Kertes házban élünk apummal, tatámmal, anyummal és a nővéremmel. Fajtiszta kutyust szeretnénk. Nekem napi két órám minimum lenne rá, hétvégén jóval több.

1. Milyen neműt ajánlotok? A szomszéd kutyájának (az is német juhász jellegű keverék) neme befolyásolja-e ezt? Ő azt hiszem szuka.

2. Hány hetes korában hozzam el? Azt tudom, hogy nyolc hetestől lehet, de ti mit ajánlotok?

3. A chip micsoda?

4. Az oltásokról mit kell tudni? Eddig csak ezt néztem: [link]

Vagy erről majd állatorvossal beszéljek?

5. Kint tartanánk nagy udvaron, mekkora karám kéne neki (terület, magasság) amíg ha jön valaki/ valamiért nem kéne szabadon lennie, valamint kiskorában ott lenne. Kiskorában ott lenne, még én suliban vagyok valamint este. Maximum csak este lenne egyedül, mert tata mindig otthon van.

6. Meddig tarthatjuk ott, milyen idős korától lehet az egész udvaron?

7. A kertben tehet kárt vagy fordítva? (pl. megesz valamit amit nem kéne)

8. Én be tudom úgy tanítani, hogy jól nevelt legyen? Képes lennék rá? Vagy ajánlott ilyen kezdőknek a kutyasuli illetve ovi?

9. Hogyan kell etetni egy nap kiskorában és nagykorában? Száraz táppal nevetnénk, korához megfelelően.

10. Mennyit kell vele sétálni egy nap kiskorában, úgy hogy kiengednénk mikor vele vagyunk illetve nagykorában mikor szabadon van?

11. A szőrét hetente kefélnénk, havonta-kéthavonta megfürdetnénk.

Biztos kihagytam valamit. Ne oltsatok le kétlek, azért kérdezek, hogy jól tarthassam.

Előre is köszönöm a segítséget!

2016. nov. 5. 23:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

16-os vagyok.

Mindenkinek ajánlott, ártani nem árt, és ilyen fiatalon rengeteget segít.

Napi egy adagot kap, felét reggel, felét este.

Kérdező: Én egy évvel vagyok idősebb nálad, szintén németjuhászom van. Nagyon szerethető és értelmes kutyák, de keményen kell fogni őket. Ha kellően elszánt vagy, nem lesznek problémáitok, de látogassatok el majd oviba/suliba. Miután megkapta az oltásait menjetek sokat sétálni, játsszatok, hogy erősödjön a kapcsolatotok. Ne hagyd a fejedre nőni, legyél vele következetes. Érdemes lenne a korai időszakban bent lennie a házban veled, szintén, hogy jó kapcsolatotok legyen.

És igen, tenyésztőt már most kereshettek, vegyétek fel többel is a kapcsolatot!

2016. nov. 13. 17:03
 22/26 anonim válasza:
0%

Szia! Itt van nehany fontos dolog amit tudnod kell: ETELEK, AMIKET NE adj neki: avokado, cukor (edessegek), hagymak, főtt csont (foleg szarnyas, azt nyersen sem, mert szalkasra torik), tej es tejtermeket, kiveve natur joghurt, mazsola, szolo, cirusfelek, tea, koffein, alkohol. NE EMBERI ETELMARADEKOT ADJ NEKI mert azok altalaban tul fuszeresek es nem adjak meg neki a megfelelo tapanyagokat. A legtobb kutyakaja amit tesco fele boltokban kapsz, sem jok, ezt hosszu lenne leirni, google tudja ;-) a lenyeg a vegyszerek amiket beletesznek. A gyenge minosegu es veszelyes alapanyagok, mint a kukorica szirup. En fozok neki minden nap, ami egyszerubb mint gondolnad. Az alapanyagokat lefagyasztom kizacskozva egy hetre elore. Egyik receptem:40-50dkg hus (marha, szarnyas), egy-ket marek maj, gyomber, brokkoli, edespaprika, spenot, repa. Osszedaralhatod az egeszet vagy ahogy tetszik. A kutyam imadja. NE ADJ NEKI annyit amennyit megeszik, mert egyreszt csődbe mesz anyagilag, :-D masreszt egeszsegtelen neki. Amit leirtam, en a nosteny 1.5 eves kutyamnak egyszer adom naponta. A mennyiseg persze kisse elterhet, a kutyatol fuggoen.

Az USA-ban elunk, az orszag legnevesebb kutyasaitol kerdeztem (facebook live) es olvastam mindent amit itt leirok. Tenyesztok, trenerek, allatorvosok.

EGESZSEGES ETELEK: Afonya, alma (magja nelkul!!) banan, husok, amik a receptben vannak, dinnye, tök, főtt tojas, mogyorovaj.

FURDES: Evente 3szor eleg. Tul sok furdes karos. Telen ne furdesd, foleg ha kint tartod!

OKTATAS: Minden nap! Ha van penzed trenerre, kiprobalhatod, ha van idod, te magad is kepes vagy ra. En rengeteg videot neztem meg, kerdeztem trenereket  es konyvet olvastam.

Ha tudsz angolul, facebookon likeold K9 OFF LEASH TRAINING with NICK WHITE nagyon sok infot mond a live videoin az oktatasrol. Likeold PLANET PAWS. Nagyon sok recept es info az etetesrol.

CESAR MILLAN is egy nagyon hires trener, nezd a videoit. Nekem sokat segitett.

8 hetes kora elott ne hozd el, es kerd el az oltasi konyvet a tenyesztotol!!

Fontos hogy talalkozzon kutyakkal es emberekkel, hogy kesobb ne legyen bajod agresszioval. De vigyazz, ne vidd nagy kutyak koze amig pici. En elkovettem ezt a hibat, megijesztették es most agressziv a kutyakkal mert fel.

Mi hazban tartjuk, el sem tudnam kepzelni odakint. Sokat azt hiszik, hogy a kutya nem fazik telen es nincs melege nyaron. TEVEDES! Kerlek biztosits neki meleg helyet telre es huvoset nyarra! Ne fekudjon sarban, nedves helyen.

A nemet juhaszok füle nagyon erzekeny. Vegyel fultisztito folyadekot es oblitsd at neki legalabb 3-4 hetente.

A tappacsara is ugyelj. Nyaron a forro betonon megeghet, telen a hideg es a sozott utak teszik tonkre, nagy fajdalmat okozva! Erre vannak olajok es kremek!! Valamint kutyacipő.

Kullancsokra is figyelj!!

Ha nem szeretnel kiskutyakat, kerlek IVARTALANITTASD nagyjabol 2 eves kora korul. Korabban veszelyes, mert a csontjai nincsenek kifejlodve, nagyobb eselyt ad neki csipo problemakra. Az enyem ivarerett 8 honapos koratol, csak hogy tudd....tartsd elzarva lehetseges szomszedolo kutyaktol ;-)

Sokan gondoljak, hogy a kutyank turokepessege egyenlo egy vadon elo farkaseval. TEVEDES. Csakugy ahogy egy előember szervezete es turokepessege mas volt a homo sapiens sapienstől, a farkas es a haziasitott kutya sem egyforma. Valamint nezz utana mindketto elethosszanak es meglatod, hogy a vadon élésnek meg voltak a hatranyai.

Olvass utana mindennek amire nem adtam reszletes magyarazatot. Hosszu lenne mindent leirni. Sok sikert es ha meg kerdesed van nikolett421@gmail.com ;-)

2017. jan. 3. 08:47
 23/26 anonim ***** válasza:

Kedves 22-es!

Nagyszerű hogy segítesz itt és ezzel nincs semmi baj csak azzal van hogy sok butaságot írtál.

Ami a legfontosabb hogy a kutya nem hímes tojás főleg egy nj vagy bármi hasonló munkakutya. A másik nagyon fontos hogy ez itt Magyarország nem az USA.

Azt bátran ki merem jelenteni hogy egy pl egy nj simán felveszi a versenyt egy farkassal ha mozgatva van aktívan rendszeresen. Amit te írtál az úgy lenne pontos hogy egy átlagos mozgatású kutya nem lenne erre képes.

A kutya feltétlenül legyen ivartalanítva.Mivel nem fog vele versenyekre menni így nincs szükség a felesleges alomra.

Az ivartalanításos rész szomorú ha te így tudod. 6 hetes kortól már lehet ivartalanítani a kutyát ilyenkor a kutya nagyobb lesz és játékosabb. Az ideális ivartalanítási időpont 5-6 hónaposan esedékes. A csípős az valami botrány.

Minden kutya 7-8 hónapos kortól felfelé már ivaréretté válik és ezt nem szabad megvárni. A két éves kort a pláne nem szabad megvárni mert akkor a kutya már kifejlődik és a személyisége is meglesz és abban a tudatban lesz hogy neki az adott nemre jellemző szaga van.

Kullancsok ellen tablettát ajánlok.

A cipő felesleges mert nem tud benne sétálni. Nyáron pedig ezért szoktuk a kutyákat kora reggel és késő délután vinni sétálni mert akkor már nem annyira forró az aszfalt. A sózott utakat valóban kerülni kell de nálunk nem annyira szokták sózni az utcákat de a kérdező nem tudom hogy milyen helyen lakik.

A fülük tényleg érzékeny mint a legtöbb kutyának. De neked nem kell törölgetni mert az állatorvos az megcsinálja és az nj-k füle nagyon jól szellőzik. Amire figyelni kell hogy toklász ne menjen semmilyébe.

22-es válaszoló te azért tartod házban mert az USA-ban ez a szokás. Nálunk kertben szoktak lenni a kutyák persze tisztelet a kivétel fajtáknak és ez magánügy.

A kutyának valóban van melege de a fázás az attól függ hogy mekkora a szőre.

Kedves kérdező tehát egy jól szigetelt házra lesz szüksége a leendő kutyádnak.

Feküthet sárban,hóban meg mindenben.

Ovi&suli közelező. 22-es nem attól lett agresszív hanem attól hogy sokat van tutujgatva.

Tenyésztőtől 8 hetes kor előtt nem lehet kutyát elhozni és az oltási könyvet alapból megkapja de az orvosnál is fog kapni.

Videóból ne tanulj kutyát nevelni! Őv-re nehogy vidd!

Fürdetés nem igazán szükséges max nyáron elég a melegben.

Mogyoróvaj marha egészséges a kutyának de az embernek sem nagyon.

Kérdező szerintem te maradj a tápnál pl orijen,acana.

Főtt csontot simán kaphat és a csirkés az valóban igaz tehát azt ne.

Egy nj-nél szükség van fizikai nevelésre nem csak szellemire.

Kedves 22-es nem akartam sértő lenni!

2017. jan. 3. 20:56
 24/26 anonim válasza:

Segiteni probalok es lehurrognak....tipikus. azt hiszem a szabalyzatok kozott van, hogy kerik nem a valaszokra reagalni. Amiket leirtam mind ugy van, kedves kerdező, kerlek jarj utana, olyantol kerdezz aki tenyleg ert hozza. Es ne csak egy, de lehalabb ket szakembert kerdezz, hogy biztos legyel benne. A fulebe nem kell belenyulni egyebkent, ezt nem mondtam. Igen, LEHET ivartalanitani, kiskoraban is. De kerlek olvass utana annak, amit leirtam.

Az illeto aki engem igy lehurrogott egyertelmuen csak tamadott engem, nem pedig segiteni akart neked. Ne nekem higyj, engem nem ismersz. Sem a tobbieket. Jarj utana szakemberektol.

Az en kutyam nem tutujgatastol agressziv. Ez serto, unintelligens es szemelyes megjegyzes volt attol, aki irta ami kizarolag ot irja le.

Szamos trenerrel, veteran K9 katonaval, K9 rendorrel es K9 biztonsagi orokkel, valamint allatorvossal beszeltem. MIND egyetertett azzal, amit leirtam. De a kritizalo fiatalember itt, bizonyara tanultabb es tapasztaltabb igy a tavolbol, hogy rogton tudja mi a baj a kutyammal. Erre egyik szakember sem volt kepes. :-D gratulalok.

Lezartam a temat, mert segiteni probalok es ilyen csunyan le vagyok tamadva. Kerlek kedves kerdezo, jarj utana SZAKEMBEREKTOL. Sok sikert neked! :-)

2017. jan. 3. 23:18
 25/26 anonim ***** válasza:

Hát ez nem lehurrogás ez kijavítás inkább és ha a kérdező nem érdekelnek akkor nem tettem volna. Tipikust hogy értsem hogy a magyarok ilyenek vagy amiket mond arra reagálnak így. 47-48 éve élek munkakutyákkal köztük jó sok nj-vel és már egy jó pár kutyát kiképeztem és ez idő alatt elég sokat tanultam.

Gondolom,de jelenleg is van nj és rajta kívül még 2 kutya. Ha egy új kölyök érkezik akkor a nagyobb kutyákkal van együtt persze a megfelelő oltások után. De nekem 1 kutya sem lett agresszív. Tudom hogy képzik az USA-ban a kutyákat párszor láttam élőben. A munkakutyás rész tök jó a többi nem igazán.

2017. jan. 4. 07:16
 26/26 anonim ***** válasza:
Jézusom.....
2021. nov. 26. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!