Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyámat el fogják altatni!...

A kutyámat el fogják altatni! Ugye nem fog fájni neki, illetve hogy történik?

Figyelt kérdés
Pár hónapja először vettem észre rajta hogy epilepsziás rohamot kapott! Hívtuk rögtön a dokit de azt mondta nem tud a rohamaival mit kezdeni de vitamint adjunk neki! Ezeket megkapta, a kaja az mind csak minőségi volt hogy nehogy ez legyen a baj vagy legalábbis ne tetőzzön a baj. Majd kb 2 hónapja el kezdett morogni rám meg pár családtagra kivétel apára nem. Nem mertünk tőle kimenni az ajtón mert féltünk és ez mind attól van hogy a rohamai közbe (kitudja hány volt neki) az agysejtjei haltak el mert egy olyan agy állományt ért.Majd két napja teljesen lebénult a hátsó két lábára :'( Hívtuk a dokit azt mondta nem tud vele semmit kezdeni ! Majd adott egy telefonszámot amit fel kellet hívnunk és azt mondta hogy ha nem szeretnénk hogy tovább szenvedjen (ami szerintem egyértelmű )akkor beszéljünk le vele egy időpontot az altatás miatt! Fel hívtuk mert úgy volt vele a család hogy ez nem élet neki, hiába szeretjük nagyon nagyon , de neki ez akkor is fáj! És én attól félek hogy fájni fog neki, vagy mit fog érezni ? Egyszerűen nem bírok itt ülni tudva hogy el lesz altatva és nem tudunk mit kezdeni! Több mint két hónapja nem tudtam megsimogatni ! Hiányzik borzasztóan már most és összeszorul a szivem szó szerint ha rágondolok !

2016. nov. 5. 21:56
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Sajnálom, hogy így történt.

Az altatás egyáltalán nem fáj neki, nem fog érezni semmit, szépen elalszik, és nem ébred fel utána. Egyáltalán nem kegyetlen eljárás, emiatt ne aggódj!

2016. nov. 5. 22:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen esetben az első lépés az, hogy el kell vinni a kutyát egy jól felszerelt rendelőbe, ahol alaposan kivizsgálják. Az epilepszia általában gyógyszerrel karban tartható. A vitamin erre nem ér semmit.

Tehát mielőtt döntötök, vizsgáltassátok ki a kutyát egy másik orvossal, állatklinikán!

Ha ott is azt mondják, hogy gyógyíthatatlan, menthetetlen, csak akkor válasszátok ezt a megoldást.

2016. nov. 5. 22:03
 3/9 A kérdező kommentje:

első válaszoló:köszönöm kicsit ez nyugtat bár nem fogok megnyugodni úgyse!

második válaszoló: az országban egy elég elismert doktorhoz vittük, jártunk és ő sas doktor (ha esetleg így tudod) de ő mondta hogy az epilepszia más a kutyáknál és az embereknél illetve fajtától és kutyától is függ! Azt hiszem mindent megtettünk ezért a kutyáért mert szinte a mindenünk :(

2016. nov. 5. 22:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem, tudom, ki az a sas doktor. Csak annyit tudok, epilepsziás kutyát először gyógyszerrel kezelik. Ha a gyógyszer nem használ, a rohamok sűrűsödnek, akkor marad az altatás.

Sajnos, lehet, a te kutyád a vitaminok mellett előrehaladottan epilepsziás már.

Ha hajlandóak a szüleid a kutyát még elvinni egy nagyobb klinikára, állatkórházba, lehet, van még esély kissé rendbe hozni.

2016. nov. 5. 22:15
 5/9 anonim ***** válasza:
Kutyáknak is van az epilepsziára gyógyszer, ami ugyan nem csodaszer, de rengeteget tud javítani az életminőségén, és éveket adhat az életéhez. Persze ha már az agya károsodott, azt semmi nem hozza vissza, időben kellett volna kezelni :( De azért nézessétek meg egy rendes dokival is, jól felszerelt rendelőben, mert nyilvánvalóan egy elmaradott gyökér az orvosotok, és simán benézhette ezt is. Igen, akkor is egy gyökér, ha bírjátok meg kedves, mert az epilepsziagyógyszerek létezésével nem tisztában lenni kb. olyan, mintha egy autószerelő nem látott volna még soha légkondit egy kocsiban, vagy egy mobilszervizben nem tudnák, mi az az okostelefon. Szóval én a helyetekben nem adnám fel, amíg egy normális doki is azt nem mondja alapos vizsgálat után, hogy nincs mit tenni.
2016. nov. 5. 22:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen ! Minden képpen fogok velük még beszélni de nem tudom hogy hogy ha le van bénulva a hátsó fele mit tudnak vele csinálni! Se pisi se kaki se semmi! Borzasztó látvány !
2016. nov. 5. 22:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezért nem te vagy az állatorvos :) Nem mindegy, hogy mitől bénult le a kutya, sok dologra van megoldás.

Nem azt akarom mondani, hogy a tiéteket is biztos helyrerakják, mert baromira nem, hiszen az állatorvos se varázsló, de egy próbát megér. Olyan dolgokból tudnak helyreállítani kutyákat, hogy én józan paraszti ésszel már rég ásnám a gödröt. Nem viccből ülnek ők évekig az egyetemen, meg jobb esetben járnak továbbképzésekre, az állatorvostudomány is fejlődik :)

2016. nov. 5. 23:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a helyetekben elvinném a kutyát egy másik dokihoz. Főleg ha az a doki akire én gondolok :-/ , az én kutyám majdnem meghalt miatta egyszer, és nem kevesen panaszkodnak rá. Nekem is hasonló okosságot tanácsolt a doki, ha ráhallgatok akkor elveszítettük volna, de fogtam és elvittük Debrecenbe egy jól felszerelt klinikára és ott tették rendbe a kutyát.

2016. nov. 6. 13:54
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdező!o egy hajdúszoboszlói orvos?ha igen ,ajanlanam Józsán Gargya Sándort .nagyon jo orvosok es ha az akire én gondolok ,marmint sas,akkor messze sincsen.
2016. dec. 14. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!