KUTYA vs. SÜN? Bővebben lent SOS?
2 amerikai staffordshire terrier kutyánk van. Nem kennelbe vannak hanem szabadon a kertbe, mostanában minden este és éjjel legalább 3x arra kell felkelnünk és lemenni hozzájuk, mert ugatnak, mert ott van egy sün. (az fontos, hogy csak akkor ugatnak, ha tényleg valami van, pl. a kapunknál állnak, vagy csöntget valaki, sün, és ilyenkor egyből megnézzük, hogy miért ugatnak).
De a nagy kutyánk (10 hónapos) ő csinálja a fesztivált, de úgy hogy az se érdekli, ha szétszúrja a pofáját, hogy folyik belőle a vér. kb 15perce megint ez volt, kimentem, a szomszéd kertben voltak, mind a ketten és ott harapta a nagykutyánk a sünt. Szétszedte a kerítést, ahol a sün volt, persze a kicsi(4 hónapos) ment utána.
Egyszerűen, ha jön egy sün, megbolondul tőle (tudom ez sok kutyánál így van).
Segítsetek légyszives, hogy mit lehetne ez ellen tenni? Elektromos nyakörv kizárva, mert állatkinzásnak tartjuk, főleg ennél a fajtánál nem érne semmit, akiknél a fájdalom küszöb a csillagos ég. Eszünkbe jutott még, hogy kerítés helyett vasbeton hálót csináljunk, de az meg...
Sünriasztót nem találták még fel?:) Akik ilyen helyzetben vagytok/voltatok, hogy oldottátok meg ezt?
Nagyon köszönöm előre is az ÉRTELMES válaszokat.
Most mind a ketten a házukba vannak, mert kaptak a seggükre, és nem veszünk róluk tudomást, hiába jönnek hízelegni, mint ha ott se lennének úgy csinálunk. Tudom, hogy ez nekik a legrosszabb, mert ez olyan, mintha ki lennének tagadva a falkából.
11:43 Rádjött a hoppáré?
Mondta valaki, hogy bárki is agyonüti a sünit?
Szépen átadjuk a szomszéd kertbe.
Láttál már sünt egyáltalán? A kutyáim szimplán focizni kezdenek vele, mikor össze van gömbölyödve.
Kicsit kapjatok magatokhoz: éjjel 2 van, a kutyáim balhéznak a sünnel. Ezért rákezd a szomszédé is. Aztán a másik szomszédé. Mindenki vagy kijön, hogy mi ez a ricsaj, vagy bentről morgolódik, hogy már megint cirkuszol a környék, vajon mi lehet. Ebben a helyzetben próbálj órákig azon szórakozni, hogy megfelelő szállítóeszközt keríts a sünnek és biztonságban költöztesd 10 km-rel távolabb.
Az égvilágon semmi baja egy kis puffanástól, megvédik a tüskéi. Reggelre már mindig elmegy, nincs ott ahová kidobtam.
És szerinted a szomszédban nem fogjalátni a kutya hogy ugathassa? Mert szerintem igen... Amúgy meg lesz*reom ha mást zavar a kutyaugatás, nálunk állandóan ugat a többi kutya, neveljék meg őket, nem az enyémek ugatnak... És amúgy az embereket nem is nagyon érdekli.
Nekem elég két perc egy süni elhelyezéséhez mivel állatok között nőttem fel... Szerintem te nem láttál meg ápoltál még sünt.
Regglere jól visszajön mert eddig is ott lakott... Hát ez nagyon okos megoldási javaslat volt. :)
Szerintem nem tudsz tenni semmit. Nálunk is egy staffi van és egy staffi-boxer keverék, az öcsémnek is egy 10 éves staffija, de nem találtunk megoldást. Az öreg kan meg is öli sajnos, ő nem ugat, csak kinyírja és kész, nem zavarja, hogy úszik a vérben ő is...
Egyedül azt tudod, hogy elviszed a sünt, a kerítéstől messzebb, hogy ne lássák-hallják-szagolják. persze én se kocsikáztam sose velük kilométereket, csak pl átviszem az utca túloldalán egy üres telekre, vagy a kert túlsó végébe, ennyit nekem megér a csend és a nyugodt alvás, különben a mieink képesek órákig őrjöngeni egy sün miatt.
Egyébként gondolom a sünök se hülyék, előbb-utóbb rá fognak jönni, hogy nekik itt nem jó, és elköltöznek:)
köszönöm a válaszokat. A Párommal arra jutottunk, hogy áttelepítjük őket a közelünkbe lévő erdőbe. Tegnap kerestünk is egy dobozt amibe tudjuk szállítani őket, de semmi ugatás nem volt. Most vagy rájött, hogyha ugat akkor jön a gazdi és elveszi a zsákmányt (bár reggel körbe néztük a kertet és semmi vért, maradványt nem találtunk), vagy rájöttek a sünök, hogy jobban járnak, ha más útvonalat választanak, vagy tegnap sztrájkoltak a sünök.:)
Az nagyon idegesítő tud lenni, amikor éjszaka aludnánk és ugatnak a kutyák, de a mieink hálisten csak akkor ha valami van. Sőt a 10 hónapos szukánk hangja olyan mint egy felnőtt kan kuvaszé, vagy ilyen nagytestű mélyhangú kutyáé:)
Szerintem is az a legjobb, amit írtál. Gyűjts össze őket, esetleg 1-2napig adj, nekik almát. Utána vidd el egy erdőbe, de messze az utaktól.
A klikkeres, jutalomfalatos válaszon jót nevettem... :D
Egy begurult staffit, nem terelesz el a sünitől, holmi jutalomfalattal az tuti... Meg főleg éjjel, nem ezzel fog szórakozni:D
Az én spánielem a szarvasbogárakkal harcolt néha, pórul is járt, mikor az orrába csípett :D
De szerintem akármilyen kajával sem tudtam volna elterelni a figyelmét, pedig elég haspók volt.
uhh a szarvasbogárral nem jó harcolni:) de azért az vicces lehetett amikor a pici feket orrára szállt ment:)
Mióta kitaláltuk ezt a projektet azóta nem jön sün. Ma éjszaka se volt semmi ugatás. Pont ma reggel beszéltük, hogy mi lehet a sünökkel, és h. eddig az volt a bajunk, hogy nem tudunk így aludni, mostmeg 2 napja arról beszélünk, hogy hova lettek, mi van, mintha hiányoznának.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!