Lesz-e valami baja a 70 kg-os kutyának, ha embernek készült zöldkagyló kapszulát adok neki? Az állatoknak készült ára 8000 Ft, embernek valót már 2000-ért lehet venni. Miért ekkora a különbség?
Az árkülönbség abból is fakad, hogy a zöldkagylónak nem minden része "csodaszer". Az olcsó cuccban is van zöldkagyló - csak nem az a része, amelyik tényleg jó az ízületeknek. Szóval nem az a baj, hogy embereknek készült cuccot akarsz neki adni, mert nyugodtan mehetne, hanem az, hogy gyanúsan nem tudja a 2000 Ft-os ugyanazt, mint a többször annyiba kerülő.
A másik oka egyébként az az árkülönbségnek, hogy a kutyásokról sokkal több pénzt le lehet húzni mindenért. Szóval vegyél neki humán készítményt nyugodtan, csak ne a legolcsóbbat keresd :)
A legjobb egyébként kutyáknak ízületre a GF600 nevű tabletta. Elég drága, de sokáig elég, és az tuti, hogy hatni fog, a zöldkagylós cuccoknál meg elég lutri. Én is szedtem, eddig egyetlen márkának éreztem csak a hatását, pedig vagy négyfélét kipróbáltam. A kutyákon viszont látom, hogy jót tesz nekik, különösen az öregemen, tényleg könnyebben mozog a GF600-tól.
Nekem ezt az állatorvos javasolta. Csak azt mondta, vegyem ki a kapszulából, és szórjam a kajájára. (megjegyzem, a kutyám imádja :)
Igaz, az alábbi oldal egy termék leírása. De a kagyló hatásmechanizmusa jól le van írva.
Lehet, h most hülyeséget fogok írni, de ez nem jó kutyáknak?
Én a halaknak szoktam ezt adni darálva, meg a tengeri állataimnak. Ők szeretik. Kutyának még nem adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!