Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lesz-e valami baja a 70 kg-os...

Burkuskutya kérdése:

Lesz-e valami baja a 70 kg-os kutyának, ha embernek készült zöldkagyló kapszulát adok neki? Az állatoknak készült ára 8000 Ft, embernek valót már 2000-ért lehet venni. Miért ekkora a különbség?

Figyelt kérdés

2016. nov. 3. 12:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Felmerült bennem, hogy esetleg a kutyák emberhez viszonyított eltérő felépítése, és az ebből fakadó eltérő igények miatt más lehet a kapszulában lévő hatóanyagok mennyisége és összetétele is. Gondolhatod, hogy nem lenne drágább egy kutyáknak szánt kapszula, mint az embernek szánt, ha nem lenne muszáj.
2016. nov. 3. 12:32
 2/12 anonim ***** válasza:
23%
bahh, ugyan már. csak a dögöknek el lehet adni ennyiért is, mert a sok hülye inkább éhen hal, de a kutyának legyen meg minden
2016. nov. 3. 12:38
 3/12 anonim ***** válasza:
87%

Az árkülönbség abból is fakad, hogy a zöldkagylónak nem minden része "csodaszer". Az olcsó cuccban is van zöldkagyló - csak nem az a része, amelyik tényleg jó az ízületeknek. Szóval nem az a baj, hogy embereknek készült cuccot akarsz neki adni, mert nyugodtan mehetne, hanem az, hogy gyanúsan nem tudja a 2000 Ft-os ugyanazt, mint a többször annyiba kerülő.

A másik oka egyébként az az árkülönbségnek, hogy a kutyásokról sokkal több pénzt le lehet húzni mindenért. Szóval vegyél neki humán készítményt nyugodtan, csak ne a legolcsóbbat keresd :)

A legjobb egyébként kutyáknak ízületre a GF600 nevű tabletta. Elég drága, de sokáig elég, és az tuti, hogy hatni fog, a zöldkagylós cuccoknál meg elég lutri. Én is szedtem, eddig egyetlen márkának éreztem csak a hatását, pedig vagy négyfélét kipróbáltam. A kutyákon viszont látom, hogy jót tesz nekik, különösen az öregemen, tényleg könnyebben mozog a GF600-tól.

2016. nov. 3. 12:52
 4/12 anonim ***** válasza:
85%
Baja nem lesz tőle, de valószínűleg semmi előnye sem. Ahogy előttem is írták, rengeteg zöldkagylós készítmény nem igazán hatékony. Vagy kevés, vagy nem a megfelelő minőségű a "hatóanyag" benne. Próbáltam én is jónak tartott humán készítményt kutyánál - egyszer. Kidobott pénz volt. Ellenben a kutyáknak valótól rendbe jött. Inkább veszek többért olyat, ami valóban hat, mint dobom ki a pénzt az ablakon valamire lutriból.
2016. nov. 3. 13:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ezt az állatorvos javasolta. Csak azt mondta, vegyem ki a kapszulából, és szórjam a kajájára. (megjegyzem, a kutyám imádja :)

[link]

2016. nov. 3. 14:04
 6/12 anonim ***** válasza:

Igaz, az alábbi oldal egy termék leírása. De a kagyló hatásmechanizmusa jól le van írva.

[link]

2016. nov. 3. 15:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
És azt miért kéne elhinni, hogy a kutyának valóban több vagy jobb hatóanyag van?Az emberi változatot szerintem jobban ellenőrzik. Én is azt mondom,hogy kutyáknak bármit el lehet adni sokszoros áron.Én is a humán verziót adom és semmi bajuk.
2016. nov. 3. 16:08
 8/12 anonim ***** válasza:
Sokan adnak embernek szánt zöldkagylót. Én sem értem, miért lenne jobb minőségű a kutyáknak való.
2016. nov. 3. 16:14
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekünk állatorvos javasolta, pedig humán kapszula:

[link]

2016. nov. 3. 18:34
 10/12 elwera ***** válasza:

Lehet, h most hülyeséget fogok írni, de ez nem jó kutyáknak?

[link]

Én a halaknak szoktam ezt adni darálva, meg a tengeri állataimnak. Ők szeretik. Kutyának még nem adtam.

2016. nov. 4. 05:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!