Megy a hasa a kutyának. Mit tehetek ilyenkor?
Ragadósra szétfőtt rizst adj neki és sok folyadékot itass vele.
Valamint ha tudod vidd el állatorvoshoz mert lehet, hogy beteg.
Meddig lesz külföldön az ismerősöd? Persze, az ő kutyája, de ilyen táplálás mellett bármelyik kutya hasmenéses lenne.
Próbáld meg ezt a rizses ötletet, esetleg egy kis főtt répát, de szerintem csak a normális kaja tudná rendbetenni az emésztését. Mindenesetre hívd fel az állatorvost, ő valószínűleg fel fogja tenni a kérdést, hogy milyen a kutya széklete (nyálkás, vagy vízszerű stb.) ebből tud következtetni, hogy mennyire súlyos a dolog. De valószínűleg nem ússzátok meg, hogy lássa a doki.
Kutyának kenyeret? Nem semmi lehet az ismerősöd. Ha mindig ezzel eteti azt a kutyát, szegény nem lesz hosszú életű.
A kutyaszalámi sem való neki, bár a kenyérnél jobb egy fokkal.
Az biztos, hogy a kaja nem tesz jót, hosszú távon tönkre is fog menni a kutya. Emellett lehet még más baja is, ilyen gazda mellett nem csodálnám.
Ha lehetséges, akkor vegyél neki valami középkategóriás tápot legalább, és etesd azzal (pl. Brit).
Ha hazajön az ismerősöd, próbálj vele beszélni, hogy ezt ahogy ő etet, minőségi éheztetésnek nevezik. Azt már meg sem merem említeni, hogy a dobermann nem kerti tartásra való...
Nagyon nem semmi, hogy elvállaltad a kutyát!
Szerintem jó gazdája leszel erre a hat hónapra :)
Legalább van annak a szerencsétlen állatnak hőszigetelt, bélelt meleg háza? Tönkre fognak menni az ízületei a hidegben. :(
Természetesen erről nem te tehetsz, hanem a tulajdonosa. Mint ahogy az abszolút nem kutyának való etetésről is.
Szia!
Vegyél neki jó minőség tápot (Real Nature, Acana, Taste of the Wild), szóval amibe nincs kukorica, glutén, búza, szója meg ilyenek, hanem hús / húsliszt.
Másrészt vidd el azért orvoshoz. Oltási könyve nálad van? Ha igen, lehet féreghajtás is illene megejteni.
Rizst főzz neki csirkemellel, és azt add neki, vagy sütőtököt, amíg megy a hasa, utána meg tápot. Kenyeret és kutyaszalámit nem adunk, rengeteg káros és haszontalan, emészthetetlen anyag van bennük.
(Nem akarok rosszat mondani, se bántani senkit, de én a helyedben meg is tartanám az ebet, mert a gazdája nem igen tudja, mi való neki, meg hogy kellene tartani, a helyedben kutyasuliba is elvinném, jót tesz neki az is :) )
Meglepően hangozhat, de felnőtt kutyákat sokkal könnyebb szobatisztaságra szoktatni, mert megszokták, hogy kint végzik a dolgukat, és bent fura nekik. Meg persze ők sokkal tovább vissza tudják már tartani. Nekem mindhárom kutyám nevelés nélkül lett szobatiszta, felnőtt korukban engedtem be őket először.
Amúgy szinte biztos, hogy az étel a probléma. Ez nem is étel, hanem szemét. Emellett lehet hogy még valami betegséget is összeszedett. Ha van rá lehetőséged, akkor adj neki valami rendes kutyaeledelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!