A tapasztalt kutyásokat szeretnék kérdezni . Hogy ha kant kis korábban ivartalanítják akkor tüzelés kor kezelhetőbb?
Ja, mert neked mázlid van, eleve nem csordult túl a hormonoktól a kutyád. De amelyik már 5 hónaposan kötözködik meg hág folyamatosan, azzal azért nem érdemes várni. Inkább legyen kicsit kevésbé "kanos", de legyen normális élete.
Egyébként meg életemben nem találkoztam még olyan emberrel, aki ránézésre meg tudta volna mondani egy kutyáról, hogy korán ivartalanították-e. Kétlem, hogy olyan marha nagy különbséget okozna a dolog :)
Az én kutyám 5 hónapos kora előtt lett ivartalanítva. Már nagyon pici korától kezdve "gyakorolt" a lábunkon.
Az állatorvos azt ajánlotta, hogy legyen meg a műtét minél hamarabb.
A szukákkal ugyanúgy játszik, mint a kanokkal, nem agresszív más kutyákkal és nem próbál kimászni a kapun a tüzelő szukák után.
Kicsit tartottam tőle, hogy esetleg kicsit "nőiesebb" lesz a műtét után, de alaptalan volt a félelmem. Mély hangú, igazi széles mellkasú kan lett belőle. Van összehasonlítási alapom, mert ott van mindig a nyomában a szintén ivartalanított szuka, aki pedig finom és nőies :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!