A kutyámnak valami baja van. Szerintetek sürgős?
Figyelt kérdés
Mostanában sokat pisil, és már 3x bepisilt séták között pedig szobatiszta. Ma egy picit a hasa is ment és mintha húzta volna a fenekét ami ugye férgességre utal viszont alig 1 hónapja kapott féreghajtót. Igazából nem tudom mi baja de már pár napja rossz előérzetem van, érzem hogy valami nincs rendben (jók a megérzéseim, legutóbb is beteg volt, a szüleim nem hitték el de a nővéremmel orvoshoz vittük és megfázása volt) Nem is tudok igazán okokat mondani és nem tudom mit mondjak az orvosnak, milyen vizsgálatot kérjek. :( Most épp 8. napja tüzel ez miatt is nagyon aggódom :( ma már nem tudnám elvinni de holnap mindenképpen elvinném orvoshoz, csak hát a mostani orvosunkhoz nem akarom vinni mert azt mondták csak pénzre megy viszont a másikhoz csak autóval tudok eljutni. Apám barátját kéne megkérnem aki elég megbízhatatlan de szereti a kutyám ezért talán elvisz. Ha mégsem akkor pénteken 1000% hogy elviszem mert a nővérem hazajön. Nagyon aggódom, nagyon szeretem a kutyám. Nem szeretném hogy baja legyen. Egyébként iszik, eszik, játszik mégis úgy érzem hogy beteg. Túlaggódom? Szerintetek komoly baja lehet? 1-2 nap alatt nagyon súlyosbodhat? :(( 7,5 hónapos én pedig csak 16 vagyok, van valamennyi zsebpénzem de félek hogy ha nagyobb a gond akkor nem tudok fizetni. Eddig csak 3x voltunk orvosnál de így is 190 eurót ott hagytunk.2016. szept. 14. 20:55
1/5 anonim válasza:
Szia orvoshoz menjetek mindenképp de egyébként ha húzza a fenekét az utalhat bűzmirigyre is azt az orvos nagyon egyszerűen megoldja . Úgyhogy egyértelműen orvos,az a biztos :) Remélem nem lesz nagy baja
2/5 anonim válasza:
Lehet a sok pisilés a tüzeléssel is összefüggésben, mert jelöl mindenfelé, otthagyja a szagát. Ez ösztön. Főleg, ha egyszerre csak kis mennyiségeket pisil.
A fenékhúzás is összefügghet a tüzeléssel, nem feltétlenül csak férgességet jelenthet.
Ha eszik, iszik, jókedvű, játékos, kullancs nem volt benne, nem lázas, akkor nem valószínű hogy komoly baja lenne.
Tüzelés után érdemes lenne majd ivartalanítani, addig meg nagyon vigyázz rá! Kb. 3 hétig tart az egész, és most már bármikor felveheti a kanokat, ügyelj rá, hogy ez ne történhessen meg.
3/5 A kérdező kommentje:
igen tudom, ivartalanítva lesz (remélem). Nem akarom még egyszer végigszenvedni a tüzelést. A jelölgetést tudom és igazad lehet de nem értem hogy miért pisil benn a lakásban. Rajta van a tüzelőbugyi és már 3x belepisilt, nem tudjuk miért. Mit kellene mondanom az orvosnak?
2016. szept. 14. 21:09
4/5 anonim válasza:
Ha a fenekét a tüzelőbugyiban húzza, akkor a gond egyik része meg is van magyarázva: attól akar szabadulni.
Lehet, hogy a lakásban is jelöl, ilyenkor átmenetileg ez előfordulhat sajnos.
5/5 A kérdező kommentje:
Nem, nem tüzelőbugyiban húzza a fenekét. Igazából azt csak ma csinálta, nagyon picit kakilt ilyen kicsit puha volt és utánna. A tüzelőbugyival semmi baja, még mi is meglepődtünk hogy mennyire tűri. Ma nem volt rajta egy darabig mert gondoltuk lehet hogy zavarja, viszont nem volt eredmény mivel mindent összecsepegtetett és visszatettük rá.
2016. szept. 14. 21:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!