Kutyát érdemes ki herélni?
Egy kan kutyát vennék és nem áll szándékomban tovább tenyészteni de óckodok az ilyenektől .
Egy bull típusú kutyáról lenne szó és csak azért kérdezem mert ismerősnek egy Német juhásza van és ö bánja hogy nem heréltette ki de nem indokolta .
Jelemére ez menyire hat a kutyának ?
nem jelölget össze-vissza és könnyebb kezelni. Tüzelési időszakban pedig nem fogsz szenvedni,mert akkor pláne kibírhatatlan.
Megértem,kissé fura így kimondani meg milyen izé már... de hidd el,a kutyának is jobb ha tüzelési időszakban nem bolondul meg,és ált. ilyenkor szökni is szoktak.
Igen,az első néhány hét nehéz,de ezt csak egyszer kell megtenni az életében
Érdemes, mert ha nem ivaros, akkor nem akar tüzelő szukák után kiszökdösni. Nem lesz hererákos sem.
Jelleme, alaptermészete ettől nem változik.
4-es, mennyivel jobb egy kan kutyának, hogy folyamatosan tele van hormonokkal, de soha nem párosodhat???
Az ivaros kanok tüzelési időszakban gyakran megszöknek egy-egy szuka után. Ilyenkor aztán gyakoriak a balesetek.
Az én kutyáim ivartalanítva vannak-egyik kan, másik szuka-tökéletesen boldogok és köszönik, jól vannak.
Egyébként az ivaros kanoknál nem csak a hererák jelent problémát, hanem a prosztatagyulladás is. Ezek az ivartalanoknál nem jelentkeznek.
Nem mondta, de a testvérem kutyája tavasszal átmászott a kerítésen egy tüzelő szuka után. Ó már nem köszön semmit, mert elütötte egy autó. Az autó tulajdonosa velük fizettette ki a kárt, ami az autójában keletkezett. És a törvény szerint neki volt igaza. Hiszen a gazdi felelőssége, hogy a kutyáját az udvaron tartsa.
A szomszédasszonyom kutyáját néha én szoktam hazavinni, miután a 2 méter magas kőkerítésen átmászik, mert az utcában több ivaros szuka is van.
Egy kan kutya nagyon találékony tud lenni, ha hajtják a hormonok. Szóval kedves Tibor, én biztosan egy utolsó, gonosz állatkínzó vagyok, mert minden állatom ivartalanítva van, de hidd el, nem boldogtalanok, nem feszültek és nyugodt életük van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!