Cavalier King Charles spánielt melyik kennelből érdemes venni ha fontoslenne az egészsége de nem vinném kiállításokra meg semmi versenyre?
Figyelt kérdés
Mert azt olvastam hogy ha versenyeztetni akarjuk akkor 200 e felett vannak az árak, és hobbi célra olcsóbban is lehet venni és nekem csak úgymond családtagnak kell :D Nem értek nagyon a dolgokhoz, anyukám sem nagyon mást meg nem tudok erről a fajtáról megkérdezni.Jövő tavasszal,esetleg nyáron szeretnék majd venni.Mire kell figyelni? Mert láttam én már a jófogáson is 75.000 ft-ért persze nagyon aranyos ő is de nem tudom hogy megbízhatok e benne hogy nem lesz e valami betegsége.Én olyan 120-ra gondoltam.Esetleg ha valakinek van ilyen kutyája ajánlhatna kennelt.2016. okt. 25. 13:45
1/1 anonim válasza:
Én 12 éve vettem a cavalieremet, úgyhogy a mai árakkal nem egészen vagyok tisztában. 12 éve a 120 ezer teljesen reális ár volt egy jó tenyésztőtől származó kiskutyáért. Jófogáson általában szaporítók szoktak hirdetni (persze nem kizárólag ők, néha bele lehet futni igényes tenyésztők hirdetéseibe is), és az a 75 ezer is szaporítós árnak tűnik. Olyan tenyésztő szerintem nincs, aki a kutyái küllemére nem fordít gondot, nem jár kiállításra, viszont végeztet egészségügyi szűréseket, és megfelelően szocializálja a kölyköket. Ezek a dolgok együtt járnak. Egy tenyésztő törzskönyvezve adja el a kiskutyát, akkor is, ha kedvencnek veszik. A fajta hajlamos az örökletes szívbetegségre és a patellaficamra, fontos, hogy a kutyus szülei ezekre szűrve legyenek. És igen, könnyen lehet, hogy az olcsóbb kutyusnak egészségügyi gondjai lesznek. Valamint az ilyen kölyköknek általában hiányos a szocializációjuk, így felnőttként is félénkek, bizonytalanok lehetnek. A helyedben én felvenném a kapcsolatot néhány szimpatikusnak tűnő tenyésztővel, és nem a Jófogáson keresgélnék. A tenyésztőknek általában van honlapjuk, ott meg lehet találni őket, és a legtöbbjük szívesen válaszol a kérdésekre. Az én kutyám egyébként a Slippy Star Kennelből származik, mindenkivel barátságos, nyugodt, jó természetű kutya. 12 éves korára egy kicsit megkoptak az ízületei és megromlott a látása, de eddig nem voltak komolyabb egészségügyi gondjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!