Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Retteg a kutyám a hámtól (? )

Retteg a kutyám a hámtól (? )

Figyelt kérdés

3es felhonapos, már kivihetem az utcára. Ott jól érzi magát , már egész ügyesen sétál.

De amikor rá akarom tenni elbujik és fél tőle, alig akarja felvenni.

Hozzadorzsli magát amihez tudja hátha lejön.

Mit lehet ezzel csinálni?

Jutalmazom, dicsérem

2016. okt. 30. 10:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Idővel rá fog jönni, hogy a hám feladása egyenlő a sétával, és nem fog hadakozni ellene. Addig türelem és következetesség.
2016. okt. 30. 10:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Az enyém is! És a télikabátjátol is fél.

Asszem azért mert szoritást érez a testén és ez nem természetes állapot, egy állat nem öltözik mint az ember.

2016. okt. 30. 11:57
 3/6 A kérdező kommentje:

Nyakörvet sem viseli el.

Semmit sem visel el magán.

Rendeltem neki kis mellényt, de már előre tudom hogy abból sem lesz semmi

2016. okt. 30. 12:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Semmit, hagyjad, majd megszokja.
2016. okt. 30. 12:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Sosem a kutya dönti el, hogy mi legyen. Ez alapból rossz hozzáállás. Esetleg játékkal elterelheted a figyelmét róla, talán úgy könnyebben megszokja, de hamar rájön majd, hogy nem ördögtől való dolog ez. :)
2016. okt. 30. 12:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Meg fogja szokni. Te döntsd el, hogy márpedig ráadod a hámot vagy nyakörvet (ha nem valami nagyon törékeny kistestű kutyus, akkor én a nyakörvet javaslom), és kész. Nem foglalkozol vele, hogy fél tőle, vagy le akarja dörzsölni magáról. Pláne nem jutalmazod vagy dicséred olyankor, amikor fél vagy szabadulni akar tőle, mert a kutya ebből sajnos azt érti meg, hogy helyénvaló a félelme, viselkedése, mondhatni ráerősítesz a félelmére a dicsérettel.

Javaslat: tedd rá otthon is a hámot vagy nyakörvet, úgy, hogy ne tudja leszedni magáról, és hagyd rajta nyugodtan akár napokig. Hozzá fog szokni. Játssz vele, etesd abban, stb.

2016. okt. 30. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!