25. 000Ft-ért megéri beagle kutyát vásárolni?
felőlem azt csinálsz amit akarsz, de ha már tanácsot kértél.
én a helyedben vagy menhelyről vagy fajtamentőktől fogadnék be kutyát. vagy tenyészőtől vennék.
ha menhelyről fogadsz be,ugyanolyan kutyád lesz, mint amit most vennél 25-ért. csak nem támogatod a szaporítót, hanem egy ártatlan kutya életét mented meg.. és felszabadítasz egy helyet a menhelyen más kutya számára.
ha nem szeretnél 100 ezret kiadni magára a kutyára,akkor teljesen jó megoldás a menhely.
de én azt is jó megoldásnak tartom,hogyha összespórolsz egy tenyésztős kutyára. jól írta valaki,hogy 15-20 évre veszed azt a kutyát. én nem spórolnék rajta. ha kifogsz egy genetikai betegségest, lehet élete végéig gyógyszeres kezelésen kell tartani. ami jóval többe lesz, mintha tenyésztőtől vettél volna.
és a kutyád legalább tényleg beagle lesz, nem valami keverék aki felnőtt korában rohadtul nem hasonlít a beaglere.
Ha nem marad pénzed felszerelésre, miután megvettél egy fajtatiszta kutyát, akkor gyűjts még a meglévő pénzedhez. A tenyésztőknél úgysincs most rögtön kölyök, előjegyzést szoktak felvenni a leendő kölykökre.
Félretenni pedig ezen felül mindig érdemes egy nagyobb összeget hirtelen adódó állatorvosi költségekre (baleset, komoly betegség).
nem az a lényeg,hogy külsőre hogy néz ki...
ha majd 2 év múlva kiderül ,hogy beteg a kutyád és havi szinten 20-30 ezerért kell gyógyszerezni élete végéig,akkor majd megérted miért nem kellett volna szaporítótól venni.
egy tenyésztős kutya nem véletlenül annyi,amennyi. a szülők már a fedezés előtt szűrve vannak és a szukát a vemhesség során is hordják orvoshoz.a kicsiket is nyilván alaposan kivizsgálja az orvos. a szaporítós meg csak összeengedi a két kutyát. és hidd el szarik a vizsgálatokra,nem éri meg neki,hogy ilyenekre költsön.
van tenyésztő ismerősöm. nem a pénz miatt csinálja, van rendes munkája is emellett. egy szaporító pedig csakis a pénz miatt csinálja,hidd el nekem.
Kinézet még semmi, amúgy a második képen lévő kölyök szebb,szerintem ő a tenyésztős.
Viszont a külső kölyök korban még nem mérv adó :)
Tenyésztő barátom mondta,hogy volt az alomban olyan csúnya kölyök,hiába tk-s, csúnya volt. Felnőtt korára szépen kikupálódott és nyerte a díjakat a kiállításon.
De legalább tenyésztőnél tudod,hogy az az a fajta lesz felnőtt korban is.
Szerinted a 25 ezres yorkik hogy néznek ki???
standard méret asszem 1,5-3 kg, erre hozzák a hosszú lábú 5-6 kg-os "yorkikat" ,kölyökként biztos cuki volt és hajazott a yorkira csak éppen köze sincs hozzá.
Szaporítok annyira keverik a fajtákat,hogy két beagle keveréket is össze rakhatnak majd eladják beagle-nek aztán felnő vagy túl kicsi vagy túl nagy, vagy pedig inkább egy kopóra fog hasonlítani nem beagle-re. Hasonló fajtákat is bele keverik.
De persze a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!