Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 25. 000Ft-ért megéri beagle...

25. 000Ft-ért megéri beagle kutyát vásárolni?

Figyelt kérdés
Találtam egy hirdetést a kiskutya.hu-n, ahol ennyiért adnák a kölyköket. Oltva, féregtelenítve törzskönyves szülőktől.

2016. okt. 26. 14:27
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

felőlem azt csinálsz amit akarsz, de ha már tanácsot kértél.

én a helyedben vagy menhelyről vagy fajtamentőktől fogadnék be kutyát. vagy tenyészőtől vennék.

ha menhelyről fogadsz be,ugyanolyan kutyád lesz, mint amit most vennél 25-ért. csak nem támogatod a szaporítót, hanem egy ártatlan kutya életét mented meg.. és felszabadítasz egy helyet a menhelyen más kutya számára.

ha nem szeretnél 100 ezret kiadni magára a kutyára,akkor teljesen jó megoldás a menhely.

de én azt is jó megoldásnak tartom,hogyha összespórolsz egy tenyésztős kutyára. jól írta valaki,hogy 15-20 évre veszed azt a kutyát. én nem spórolnék rajta. ha kifogsz egy genetikai betegségest, lehet élete végéig gyógyszeres kezelésen kell tartani. ami jóval többe lesz, mintha tenyésztőtől vettél volna.

és a kutyád legalább tényleg beagle lesz, nem valami keverék aki felnőtt korában rohadtul nem hasonlít a beaglere.

2016. okt. 27. 09:30
 32/37 anonim ***** válasza:

Ha nem marad pénzed felszerelésre, miután megvettél egy fajtatiszta kutyát, akkor gyűjts még a meglévő pénzedhez. A tenyésztőknél úgysincs most rögtön kölyök, előjegyzést szoktak felvenni a leendő kölykökre.

Félretenni pedig ezen felül mindig érdemes egy nagyobb összeget hirtelen adódó állatorvosi költségekre (baleset, komoly betegség).

2016. okt. 27. 11:43
 33/37 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Ez két külön helyről való beagle ..

Szerintetek melyik tenyésztős?

2016. okt. 27. 12:53
 34/37 anonim ***** válasza:

nem az a lényeg,hogy külsőre hogy néz ki...

ha majd 2 év múlva kiderül ,hogy beteg a kutyád és havi szinten 20-30 ezerért kell gyógyszerezni élete végéig,akkor majd megérted miért nem kellett volna szaporítótól venni.

egy tenyésztős kutya nem véletlenül annyi,amennyi. a szülők már a fedezés előtt szűrve vannak és a szukát a vemhesség során is hordják orvoshoz.a kicsiket is nyilván alaposan kivizsgálja az orvos. a szaporítós meg csak összeengedi a két kutyát. és hidd el szarik a vizsgálatokra,nem éri meg neki,hogy ilyenekre költsön.

van tenyésztő ismerősöm. nem a pénz miatt csinálja, van rendes munkája is emellett. egy szaporító pedig csakis a pénz miatt csinálja,hidd el nekem.

2016. okt. 27. 14:55
 35/37 A kérdező kommentje:
Miért, ebből megtud élni?:o
2016. okt. 27. 15:23
 36/37 anonim ***** válasza:
Egy két hónapos kölyök fényképéről azt sem lehetne megmondani, ha az apja zsiráf lenne... Majd egy évesen többet lehet mondani róluk.
2016. okt. 27. 17:15
 37/37 anonim ***** válasza:

Kinézet még semmi, amúgy a második képen lévő kölyök szebb,szerintem ő a tenyésztős.

Viszont a külső kölyök korban még nem mérv adó :)

Tenyésztő barátom mondta,hogy volt az alomban olyan csúnya kölyök,hiába tk-s, csúnya volt. Felnőtt korára szépen kikupálódott és nyerte a díjakat a kiállításon.

De legalább tenyésztőnél tudod,hogy az az a fajta lesz felnőtt korban is.

Szerinted a 25 ezres yorkik hogy néznek ki???

standard méret asszem 1,5-3 kg, erre hozzák a hosszú lábú 5-6 kg-os "yorkikat" ,kölyökként biztos cuki volt és hajazott a yorkira csak éppen köze sincs hozzá.

Szaporítok annyira keverik a fajtákat,hogy két beagle keveréket is össze rakhatnak majd eladják beagle-nek aztán felnő vagy túl kicsi vagy túl nagy, vagy pedig inkább egy kopóra fog hasonlítani nem beagle-re. Hasonló fajtákat is bele keverik.

De persze a te döntésed.

2016. okt. 27. 17:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!