S. O. S! Ma megnéztük a border collienkat, és vagy harminc kullancsot szedtünk ki belőle! Ez rendellenes? Mi lehet az oka?
Jézusom, szegény kutya. Nem szoktátok mindennap átnézni?
Milyen kullancs elleni védekezést használtok?
Konzultáljatok állatorvossal, hogy milyen hatékony védekezést ajánl (Foresto nyakörv? Bravecto tabletta?).
Mindennap nézzétek át, és ha van benne, azonnal szedjétek ki, mert halálos betegséget is kaphat a kutya tőle (csoda, hogy még nem kapott).
Szia!
Először is szerintem is hívjatok a kertbe kullancsortó szakembert.
A kutyusra cseppek+nyakörvet vegyetek, de valami jobb fajtát, Advocate, Klitix ilyeneket. Lehet valami ultrahangosat is tenni a nyakörvére, vannak fújós formába is írtószerek, én mindent rádújnék a kutyusra ilyen esetben.
Plusz vannak kullancsírtós samponok... privibe küldhetek neked ilyen termékeket, amiket én is próbáltam és jók. :)
Harmadik: én beoltatnám a kutyust Lyme-kór elleni, meg babézia elleni oltással (doki beadja neki bármikor), illetve lőnék rajta egy szívféreg tesztet is, csak a nyugalom miatt.
6 hónapos bordert kerti dísznek tartotok?? :O Gratulálni tudok.
Meg mi az,hogy ma?
Alap,hogy minden nap megnézed, nem egy éjszaka lett tele szegény kullanccsal,ha meg vannak szívva akkor több hete is bele mehettek,de nem nagyon foglalkoztok vele!!
Ki kell szedni az összes kullancsot és figyelni a kutyát,ha rossz a kedve vagy vmi sos orvos,mert akkor babéziás ami pár óra alatt elviszi a kutyát a másvilágba.
Csepp,nyakörv is kell.
Sőt neostomosan nevű ampullát vegyél állatorvosi patikába 1l vizbe hígisd fel majd fújd be a helyét meg ahol általában van a kutya.
Elméletileg a kertet is körbe lehet fújni ha nem olyan nagy,de akkor több ampulla kell.
A kutyát meg is lehet fürdetni neostomosanos vízbe,olvass utána!
Bravectot nem ajánlom májkárosító hatása van!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!