Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Még le lehet kérni a kiskutyám...

Még le lehet kérni a kiskutyám törzskönyvét?

Figyelt kérdés

Sziasztok! van egy 6,5 hónapos Amerikai Akitám!

Tenyészetből vettük, láttuk a szüleit, szülei tk-ját de nem gondolkodtunk azon hogy a mi kutyusunknak is kellene...

Most még is megszeretnénk csináltatni.Még meg lehet?

Mennyibe fog ez kerülni?

Köszi a válaszokat előre is !

2010. ápr. 26. 19:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
4%
ha a szüleinek van akkor a kiskutyának is kell hogy legyen!
2010. ápr. 26. 19:23
 2/13 Winner of Royal Hill ***** válasza:
Ha még nem adott le a tenyésztője alombejelentőt akkor elvileg megoldható(hivatalosan DNS teszttel,vagy ügyeskedve egy pici füllentéssel). De ha hobbyra vetted TK nélkül akkor valószínűleg nem véletlenül nem kaptál TKet. Arra ne számíts,hogy ha kapsz is Tket csak annak az árát kell kifizetned.
2010. ápr. 26. 19:29
 3/13 A kérdező kommentje:
fúú nem értem mért nem lehet megérteni egyeseknek, hogy fajtatiszta, egészséges, tenyészetből elhozott kiskutyát mért ne lehetne törzskönyv nélkül elhozni... azért köszi...
2010. ápr. 26. 19:31
 4/13 anonim ***** válasza:
87%

én csak azt nem értem, hogy ez a két ma feltett kérdés miért hasonlít annyira...

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__817674-szukse..

és én is azt mondom amit a másik kérdésre már válaszoltak: tenyésztő NEM ad ki kiskutyát törzskönyv nélkül, eleve meg sem kérdezi, hogy kéred-e, mert automatikusan jár. benne van az árban, amit kifizetsz a kutyóért. az a kutyarató, akinek legyenek bár jól tartott, egészséges, törzskönyves, akár kiállított és szűrt kutyái, ha lehetőségként ajánlja fel a törzskönyvet, akkor SZAPORÍTÓ. és nincs semmi garancia, hogy a szülők valóban szűrtek, a kiskutya az ő kölykük, és ő is egészséges. tehát nem villogásnak van a törzskönyv (ami amúgy 5-6000 Ft, de sztem csak féléves korig lehet csináltatni.

2010. ápr. 26. 19:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
mellesleg, én is hobby célra vettem kutyát, egy bordert. fel sem merült, hogy ne adnának törzskönyvet, viszont a kutyus annyival olcsóbb volt, amennyibe az ivartalanítás kerülni fog (benne van az adásvételiben az ivartalanítás):
2010. ápr. 26. 19:48
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Törzskönyvet csak tenyésztő válthat ki.
2010. ápr. 26. 19:58
 7/13 anonim ***** válasza:
80%

A jó nevű tenyésztőknél nem kérdés, törzskönyv az tartozék, ha nem kéred, max nem viszed el, de az már ki van állítva a te kérésedtől függetlenül.

Azért, mert az ő szüleinek van törzskönyve és tenyészetnek hívja magát, attól még nem az. Láttam én már karón varjút, olyan honlap is van, ahol kennelnek hívja magát a kiscsillag, és nem is azt a fajtát szaporítja, ráadásul apuka is egy keverék.

2010. ápr. 26. 20:37
 8/13 Winner of Royal Hill ***** válasza:
52%

Második vagyok! Az első két válaszban semmi olyat nem írtunk amire ezt a reakciót kellett volna adnod. Ki mondta hogy nem lehet egészséges stb. kiskutyát hozni TK nélkül? Mit hisztizel?

Ha mondjuk 50ért vetted a kutyát hobbyra TK nélkül(ami lehet hogy megvan,csak Te nem kaptad meg) de a kiállítási, tenyész céllal árult kölykök TKel 100ezerbe kerültek,akkor ne gondold, hogy kifizeted az 5-10ezret a TKért és le van rendezve.Erre próbáltam rávilágítani,de úgy látom ez neked magas.

2010. ápr. 26. 20:57
 9/13 Akiteki ***** válasza:
100%

Ha tenyésztőtől vetted, akkor van törzskönyve.

Előfordulhat, hogy hobby célra vetted, ezért olcsóbban adta, ivartalanítási kötelezettséggel és addig nem kapod meg a törzskönyvet, amíg nem teljesítetted a feltételt.

Ha nem váltotta ki neki, akkor nem tenyésztő.

2010. ápr. 26. 20:58
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"Fajtatiszta, egeszseges kiskutyat miert nem lehet torzskonyv nelkul elhozni?"

- Mert nincs ertelme! Butasag, ilyen egyszeru! Ha fajtatiszta, akkor kell, hogy legyen torzskonyve. Hivatalosan, ha nincs neki, akkor nem fajtatiszta.

Hadd kerdezzelek meg, kedves kerdezo: Neked mi a logika abban, hogy veszel egy fajtatiszta kutyat, de nincs hozza torzskonyv? Sajnalsz ra 5000Ft-ot? Ja, mar hallom is a valaszt: "Dehogy 5000-ret sajnalok, hanem 30-at kert erte a tenyeszto!" Akkor lenne meg egy kerdesem: Ha erkolcsos, felelos tenyesztorol van szo, akkor miert ker a torzskonyvert 5ezernel tobbet? Talan azert, mert csak tenyesztonek mondja magat, de valojaban egy erkolcsi nulla, akinek mindegy, ha a kutyaja hulla?

Egy tenyeszto nem kerdezi meg, hogy kell-e a torzskonyv, mert ez termeszetes! EEZZTT miert nem lehet megerteni?!

2010. ápr. 26. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!