Hogyan lehet a kutyámat rávenni, hogy máshol végezze el a "nagyobbik" dolgát?
Figyelt kérdés
Próbáltam, hogy teljesen az utolsó kakidarabig, mindent összeszedek, és átrakom egy másik helyre, hogy ott érezze a szagát, de nem segít semmit. Fontos lenne, mert rögtön a kapu elé végzi el a dolgát, és nagyon büdös. (nem is beszélve, ha elmegy valaki a kapu előtt :$) Mért a kapu elé? Így akarja megjelölni a területét? Az előző kutyánk meg egy helyre pisilt, kakilt, egy fa tövébe, ahol senkit sem zavart. (mind a kettő nagy testű kutya)2010. ápr. 26. 18:05
1/5 anonim válasza:
Na erre én is kiváncsi lennék, mert az én kutyám soha nem egy helyre megy, hanem az egész udvart telepakolja aknákkal.
2/5 anonim válasza:
Nem akarok hülyeséget feltételezni, de mivel a kutyák sem szeretnek a saját helyükre piszkítani, így a kutyád a lehető legtávolabbi ponton végzi a dolgát, a kapu előtt, mivel a kapu miatt kijjebb nem tud menni. Nekem logikus. Az én kutyám is, mikor még tanulta a szobatisztaságot, de mégis besikerült, akkor az ajtó elé csinálta, jelezvén, hogy nem ide akarta, de nem volt más választása, és ez volt a legközelebb a "saját hely" külső határához.
Szerintem nem tudod átszoktatni más helyre, esetleg napi egyszer, kétszer kivihetnéd a kertből, ő rögtön rájönne, hogy jobb ha kint végzi a dolgát. Meg persze már szempontból is jó lenne neki, ha sétálnátok más környezetben.
3/5 anonim válasza:
Valóban sokat segíthet, ha reggel és este akár csak pár percre kimész vele kerten kívülre, egy rövid sétára, főleg ha szabadon lehet, póráz nélkül, úgy gyorsan megjön az "ihlet".
4/5 anonim válasza:
Utolsó , hogy tanácsaolhatsz ilyen hülyeséget h póráz nélkül ?? Ha nincs tanítva a kutya elszaladhat és vissza sem jön...Am meg pórázon is ugyanúgy sz@rik ha kell neki , csak engedd h szaglásszon mert előtte szoktak ugyebár.
5/5 A kérdező kommentje:
Így van! :) Kössz a válaszokat, de annyiszor elszökik, hogy így is többet van kint mint nálunk! :S Multkor mentünk le a Balatonhoz és pont akkor szökött meg, mikor indultunk volna. (ha egyszer elszökik...)
2010. ápr. 27. 20:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!