Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehet a kutyámat...

Hogyan lehet a kutyámat rávenni, hogy máshol végezze el a "nagyobbik" dolgát?

Figyelt kérdés
Próbáltam, hogy teljesen az utolsó kakidarabig, mindent összeszedek, és átrakom egy másik helyre, hogy ott érezze a szagát, de nem segít semmit. Fontos lenne, mert rögtön a kapu elé végzi el a dolgát, és nagyon büdös. (nem is beszélve, ha elmegy valaki a kapu előtt :$) Mért a kapu elé? Így akarja megjelölni a területét? Az előző kutyánk meg egy helyre pisilt, kakilt, egy fa tövébe, ahol senkit sem zavart. (mind a kettő nagy testű kutya)
2010. ápr. 26. 18:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Na erre én is kiváncsi lennék, mert az én kutyám soha nem egy helyre megy, hanem az egész udvart telepakolja aknákkal.
2010. ápr. 26. 18:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem akarok hülyeséget feltételezni, de mivel a kutyák sem szeretnek a saját helyükre piszkítani, így a kutyád a lehető legtávolabbi ponton végzi a dolgát, a kapu előtt, mivel a kapu miatt kijjebb nem tud menni. Nekem logikus. Az én kutyám is, mikor még tanulta a szobatisztaságot, de mégis besikerült, akkor az ajtó elé csinálta, jelezvén, hogy nem ide akarta, de nem volt más választása, és ez volt a legközelebb a "saját hely" külső határához.

Szerintem nem tudod átszoktatni más helyre, esetleg napi egyszer, kétszer kivihetnéd a kertből, ő rögtön rájönne, hogy jobb ha kint végzi a dolgát. Meg persze már szempontból is jó lenne neki, ha sétálnátok más környezetben.

2010. ápr. 26. 18:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Valóban sokat segíthet, ha reggel és este akár csak pár percre kimész vele kerten kívülre, egy rövid sétára, főleg ha szabadon lehet, póráz nélkül, úgy gyorsan megjön az "ihlet".
2010. ápr. 27. 08:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Utolsó , hogy tanácsaolhatsz ilyen hülyeséget h póráz nélkül ?? Ha nincs tanítva a kutya elszaladhat és vissza sem jön...Am meg pórázon is ugyanúgy sz@rik ha kell neki , csak engedd h szaglásszon mert előtte szoktak ugyebár.
2010. ápr. 27. 16:14
 5/5 A kérdező kommentje:
Így van! :) Kössz a válaszokat, de annyiszor elszökik, hogy így is többet van kint mint nálunk! :S Multkor mentünk le a Balatonhoz és pont akkor szökött meg, mikor indultunk volna. (ha egyszer elszökik...)
2010. ápr. 27. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!