Morgás, vicsorítás, ha eszik a kutya, ez még belefér?
Kicsit el vagy tájolva, akkor tisztázzuk: nem lehetsz egyszerre egyenlő és magasabb rangú fél. Különbség van, aközött, hogy tiszteletet követelsz meg, és aközött, hogy rabszolgaként tekintesz rá. Az, hogy a kutyád más helytelen viselkedést nem produkál az ő érdeme, nem a tiéd. Ha adnának neked most egy félrenevelt kutyát ilyen hozzáállással bizony nem tudnád megnevelni. Az, hogy megköveteld a tiszteletet nem fölösleges erőfitogtatás és nem is basztatás. Basztatás az, ha cél nélkül puszta passzióból csinálnád, de remélhetőleg neked célod is van.
Leszoktatni erről egyébként nem könnyű. Általában úgy csinálják, hogy tudatosítják benne, a kaja elvétele nem végleges, illetve nem hagyják neki a morgást, a jó viselkedést pedig jutalmazzák. Sajnos minden eset egyedi, így nem lehet általános érvényű módszert elmondani.
Sziasztok!
Én az utolsó szólónak adnék igazat!!!Nálunk még a cicánk is morgott amikor evett és a közelébe mentünk!Nincs ebben semmi förtelem!!! Így élte le az életét, ami 14 évig tartott és soha nem volt probléma ezzel!
nem olvastam el a hozzászólásokat,nekem van egy 14éves amstaffom és akár benyulhatok a szájába és kivehetem az ételt. persze ezt nem teheti meg más.
Sajnos ez egy rossz szokása a kutyádnak. Ezt sajna kihagytad a nevelésből. milyen fajta kutyus? hány éves?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!